Отборът на Каляри записа второ поредно поражение в Серия А, след като загуби с 1:2 при гостуването на Удинезе в двубой от 17-тия кръг на италианския шампионат. Родриго де Пол и Секо Фофана бяха точни за домакините, докато Жоао Педро вкара попадението за гостите. 

През първата част с пропуски за гостите се отличи Раджа Наинголан, докато Стефано Окака не успя да се възползва от хубав пас на Родриго де Пол малко след изминаването на половин час на терена. 

Все пак в 39-та минута момчетата от Удине стигнаха до откривашо попадение. След двойна комбиация между Секо Фофана и Родриго Де Пол последният намери дясната скоба на вратата на гостите от около 15 метра разстояние. 

Второто полувреме на срещата се разви в доста мудно темпо, като момчетата на Роландо Маран така и не стигаха до кой знае колко забележителни положения. Все пак в 84-та минута Жоао Педро се възползва от отлично центриране Паоло Фаражо, за да изравни резултата сякаш от нищото. 

Няма и 60 секунди по-късно обаче домакините шокираха Каляри за втори път. Стефано Окака получи топката в малкото наказателно поле, завъртя се и отправи блокиран удар, но на правилното място за добавка беше Секо Фофана, който разстреля Рафаел за крайното 2:1. 

По този начин Каляри остана на 5-та позиция, с актив от 29 точки след 17 мача. Удинезе, от своя страна, се отдалечи от зоната на изпадащите, събирайки 18 пункта до момента през кампанията.