Тимовете на Италия и Португалия завършиха 0:0 в двубой от група С на Първа лига в турнира Лига на нациите. Въпреки създадените положения двата тима не успяха да се разпишат. Португалците бяха без голямата си звезда Кристиано Роналдо.

Италия започна доста добре мача и още в 6-ата минута се наложи на Руи Патрисио да парира удар на Инсиние от далечно дистанция. Две минути по-късно удар на Флоренци от далечна дистанция не намери целта. Италианците имаха претенции за дузпа, след като в 25-ата минута Бираги се строполи на тревата, но съдията не видя нищо нередно и остави играта да продължи.

В 35-ата минута на срещата Чиро Имобиле стреля добре към вратата на Патрисио, но вратарят отново беше на мястото си. До почивката въпреки опитите на Италия да прониже вратата на Португалия това така и не се получи и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Домакините стартираха активно и през втората част, а още в 48-ата минута Киеза стреля, но отново нямаше опасност за Патрисио. След 70-ата минута на двубоя португалците пропуснаха на два пъти да открият резултата. Първо в 74-ата минута Жоао Марио пропусна от изгодна ситуация, а две минути по-късно Карвальо пробва рефлекса на Донарума, който направи блестящо спасяване.

В крайна сметка двата тима не излъчиха победител, завършвайки 0:0, което гарантира първото място на Португалия с актив от 7 точки, а Италия остана да се задоволи с втората позиция и актив от 5 точки. Полша е на последното място с актив от 1 точка.

Във вторник Португалия играе у дома с Полша.