Наполи възкръсна и запази своите шампионски амбиции след късна драма и невероятен обрат срещу Киево в мача от 31-ия кръг на Серия А. „Адзурите“ изоставаха в резултата до 89-та минута, след което успяха да стигнат до така скъпоценната победа с 2:1 и да съхранят интригата в борбата за скудетото. В началото на второто полувреме Дрийс Мертенс пропусна дузпа, а Киево поведе в резултата с гол на Степински. Късният обрат бе започнат с попадение на Аркадиуш Милик, а Амаду Диавара взриви трибуните на стадион „Сан Паоло“ в Неапол.

Двубоят започна с надмощие за Наполи, но футболистите на Маурицио Сари трудно успяваха да създадат опасности пред вратата на Киево. В 16-та минута Лоренцо Инсиние пусна отличен извеждащ пас към Хосе Кайехон, който стреля, но над напречната греда в аут. В 34-та минута Руи подаде към Марек Хамшик, който стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Сорентино.

Наполи направи страхотен пропуск в 45-та минута, когато Лоренцо Инсиние подаде към Дрийс Мертенс, който се измъкна между двама футболисти на Киево, но ударът му бе спасен от Сорентино.

Пред Лоренцо Инсиние се откри отлична възможност в 47-та минута, но ударът му бе спасен от Сорентино.

Съдията Мананиело свири дузпа за Наполи в 49-та минута за нарушение на Депаоли срещу Дрийс Мертенс, който бе глупаво задържан от играча на Киево.

Мертенс изпълни наказателния удар в 51-та минута, но Сорентино успя да спаси. След това избитата топка попадна в Лоренцо Инсиние, който шутира, но ударът му бе блокиран от играч на Киево и топката излезе в корнер.

Наполи продължи да напада и в 57-та минута се стигна до много сериозно разбъркване в наказателното поле на Киево, но гостите оцеляха.

Киево изненадващо поведе в резултата в 73-та минута. Кулибали сбърка при едно подаване и изпрати топката в краката на Емануеле Джакерини, който напредна, след което подаде към Степински, а той разстреля Пепе Рейна.

Наполи се втурна в неспирни атаки към вратата на Киево. След центриране от корнер в наказателното поле на гостите в 76-та минута Тонели стреля с глава, но топката срещна напречната греда на вратата на Сорентино.

Вратарят на Киево направи ново спасяване в 81-та минута, когато отрази удара на Лоренцо Инсиние. Минута по-късно пред Мертенс се откри отлична възможност, но ударът му не намери целта. В 84-та минута Лоренцо Инсиние бе изведен сам срещу Сорентино, но реши да потърси Милик, но топката бе избита току пред полския нападател от Бани, който изчисти в корнер. Лоренцо Инсиние комбинира с Хосе Кайехон в 87-та минута. Испанецът стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Сорентино.

Наполи успя да изравни резултата в 89-та минута, когато Лоренцо Инсиние сложи топката на главата на Аркадиуш Милик, който я прати във вратата на безпомощния в тази ситуация Сорентино.

Наполи продължи да напада и да търси пълния обрат в мача. Във втората минута на добавеното време на срещата след удар на Милик, Сорентино направи ново страхотно спасяване и изби в корнер.

Наполи стигна до победния гол в последните секунди на даденото от съдията продължение на срещата. След центриране от корнер в наказателното поле на Киево топката попадна в Амаду Диавара, който си я нагласи и с много красив удар я вкара в левия ъгъл на вратата на Сорентино. По този начин Диавара спаси шампионските амбиции на Наполи.

След този успех Наполи продължава да е втори със 77 точки и изостава на четири от лидера Ювентус. Киево е петнайсти с 29 точки.

В друг мач от кръга Верона постигна много важна победа с 1:0 при домакинството на Каляри и по този начин съхрани живи шансовете си за оцеляване в италианския елит. 

Кротоне също се наложи с минималното 1:0 при домакинството на Болоня и по този начин се изравни по точки с отбора на СПАЛ, който има по-добри показатели обаче и е над зоната на изпадащите.