Лацио се възползва от грешките, които допуснаха Рома и Интер. „Римските орли“ постигнаха изключително ценна победа с 2:1 като гост на Удинезе в мача от 31-ия кръг на Серия А. По този начин воденият от Симеоне Индзаги тим се изкачи на трето място във временното класиране с равен актив от точки с четвъртия Рома.

Удинезе поведе в резултата в 13-та минута. Йенс Ларсен центрира в наказателното поле на Лацио, където Кевин Лазаня засече топката с глава и я вкара във вратата на Стракоша.

Лацио бързо се опита да изравни резултата. След центриране от корнер в наказателното поле на Удинезе в 22-та минута, Лукас Лейва отправи много опасен удар с глава, но Албано Бисари успя да направи невероятно спасяване.

Лацио успя да изравни резултата в 27-та минута, когато Лулич подаде към Чиро Имобиле, който отблизо вкара във вратата на Бисари.

Лацио осъществи пълния обрат в срещата десет минути по-късно. В 37-та минута Чиро Имобиле комбинира с Луис Алберто, който прати топката в мрежата на неубедителния Албано Бисари.

Лацио бе близо до реализирането на трети гол в 79-та минута, когато Бисари се намеси много добре и спаси удара на Адам Марушич.

В добавеното време на срещата Алесандро Мурджа бе изведен на отлична позиция, но не успя да вкара трети гол във вратата на Албано Бисари.

След тази победа Лацио е трети с 60 точки, колкото има и четвъртия Рома, а Интер е пети с 59 точки. Борбата между трите отбора за двете места, които дават право на участие в Шампионска лига се очертава да бъде до края на сезона.

В следващия кръг е и римското дерби между Лацио и Рома.