Отборът на Интер не успя да излезе от спиралата на ремитата и 23-ия кръг на Серия А. Макар че „нерадзурите” посрещнаха един от опшакарите Кротоне на своя „Джузепе Меаца”, те не успяха да стигнат до нещо повече от разочароващо 1:1. В групата на гостите за мача не попадна българския национал Александър Тонев.

Това се явява пето поредно реми за гранда от Милано, а серията без победа стигна тревожните вече 8 срещи. Загубата на форма сериозно заплашва мястото на Интер в топ 4 на класирането, тъй като петият Рома се намира само на 4 точки разстояние и в неделя гостува срещу предпоследния Верона.

Интер заложи на възможно най-добрия си състав в отсъствието на контузения си голмайстор и капитан Мауро Икарди. Мястото му на върха в атака зае бразилецът с италиански паспорт Едер Мартинс и донякъде ветеранът оправда доверието.

След пропуск от обещаваща позиция на Матиас Весино в 16-ата минута, тъкмо Едер откри резултата в средата на полувремето. Не толкова високият южноамериканец спечели въздушния двубой при корнера, изпълнен от Марсело Брозович. От границата на вратарското поле, вече падайки назад, той произведе много прецизен изстрел с глава, който не даде особени шансове на вратаря Алекс Кордас – 1:0.

Вместо да тръгне по-масирано напред в търсене на второ попадение, Интер като че ли се успокои прекалено и просто доигра полувремето с мисъл за почивката. Очевидно в съблекалнята на Кротоне треньорът Валтер  Дзенга бе взел нужните мерки и неговите момчета излязоха напълно преобразени за втората част.

Още в първите минути от полувремето Марсело Трота стреля на сантиметри от целта с глава, като засече добро центриране на Федерико Ричи от пряк свободен удар. Интер нямаше същия контрол върху събитията и скоро усети болезнените последствия.

В 60-ата минута Андреа Барберис изплете чудесно двойно подаване с Трота, а след това стреля безкомпромисно до дясната греда за ужас на домакинските фенове – 1:1.

Само 4 минути по-късно Интер можеше да възстанови аванса си. Едер изскочи на чудесна позиция за стрелба и моментално отправи шут, който с мъка бе спасен от вратаря Кордас.

Кротоне не се бе окопал съвсем в защита и в 77-ата минута Марсело Трота отправи красив фалцов шут по диагонала, който премина само на сантиметри встрани от целта.

В заключителните минути Интер имаше няколко  обещаващи перспективи за атаки, но не разви добре нападенията си. Единственото по-интересно положение пред тях се разкри пред новото попълнение Рафиня, който опита далечен шут, преминал доста близо до вратата, но все пак в аут.

Равенството прибави само точка към актива на Интер, който вече разполага с 45. Третият Лацио има 46, като в неделя ще домакинства срещу Дженоа. Ювентус (56) и лидерът Наполи (57) са доста далеч напред.

Кротоне от своя страна събра 20 точки и остава 17-и в подреждането, на 3 пред СПАЛ, който към момента е първият тим в зоната на изпадащите.