Милан стигна до много важно равенство 1:1 при гостуването на Аталанта в мач от 36-ия кръг на Серия А. „Росонерите“ изоставаха през по-голямата част от мача, но стигнаха до изравнителния гол в срещата в 87-та минута.

Алехандро Гомес нанесе много опасен удар в 43-та минута, но Джанлуиджи Донарума се намеси решаващо и спаси.

Аталанта поведе с 1:0 в 44-та минута. Леонардо Спинадзола направи отличен пробив и навлезе в наказателното поле на Милан, след което стреля, но Донарума спаси. Отбитата топка обаче попадна в краката на Андреа Конти, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

Милан започна активно второто полувреме и в 46-та минтуа се откри отлична възможност пред Марио Пашалич, който стреля, но не успя да намери очертанията на вратата на Етрит Бериша.

Аталанта бе близо до удвояването на своята преднина в 66-та минута, когато Франк Кесие отправи много хубав далечен удар, но Донарума успя да спаси.

Милан успя да изравни резултата в 87-та минута, когато Жерар Деулофеу се възползва от пас на Лападула, след което финтира един футболист на домакините и стреля, топката рикошира и се озова във вратата на Бериша.

След това равенство Милан е шести с 60 точки, а Аталанта е пети с 66 точки.