Фиорентина остана без своя капитан, а италианският футбол без един прекрасен футболист.

Давиде Астори ни напусна само на 31 години след сърдечен удар в съня му часове преди да изведе Фиорентина с капитанската лента в мача срещу Удинезе.

Астори е роден в градчето Сан Джовани Бианко в района на Бергамо. Там започва и футболният му път с местния тим Понтисола. През 2001 година талантът преминава в академията на големия Милан, а след 5 години в нея започва своята кариера в професионалния футбол. "Росонерите" по това време имат страхотен отбор, в който място за централния защитник няма. Между 2006 и 2008 той трупа опит в третодивизионните Пицигетоне и Кремонезе преди Каляри да му даде път в големия футбол. Тимът сключва договор за обща собственост с Милан и на 14 септември 2008 Астори дебютира в Серия А.

3 години по-късно Каляри откупува и 50-те процента, които Милан държа от Астори за 3,5 милиона евро.

Буфон се сбогува с Астори: Беше наистина добър човек

Постепенно централният бранител се превръща в голямата фигура в отбора, а така идва и дебютът за Италия - в контрола срещу Украйна на 29 март 2011.

За Астори парите не бяха най-важното. Той го демонстрира ясно, когато през 2012 отхвърли оферта на стойност 15 милиона евро от Спартак Москва, въпреки че двата клуба се бяха споразумели. Той обаче искаше да постигне целите си с Каляри.

Италианските медии с подробности за смъртта на Астори

През сезон 2014-15 защитникът играе под наем в Рома, а на 4 август 2015 започва любовната му история с Фиорентина, където първоначално играе като преотстъпен преди "виолетовите" да го привлекат постоянно.

В началото на настоящия сезон Астори бе обявен за капитан на отбора и се справяше перфектно с голямата отговорност. 

Как починалият Астори реагира на смъртта на колега през 2012

За съжаление обаче съдбата отне Астори от любимия му клуб, от спътницата му Франческа Фиорети и от двегодишната му дъщеричка Витория.

Припомнете си кариерата на Астори в галерията!