Феновете на Милан в момента едва ли изпитват добри чувства към отбора и треньора, който заема този пост, а именно Дженаро Гатузо. Въпросът е как най-лесно да потопиш лодката Милан в морето, а това е като наемаш некадърни треньори. След уволнението на Винченцо Монтела преди около месец, Милан подари първата точка на новака Беневенто, загуби от Риека с 0:2, от Верона с 0:3, а сега и от Аталанта с 0:2. С каква логика ръководството на "росонерите" назначи Гатузо? Ето и една скромна ретроспекция на треньорите изредили се начело на тима от 2010 година насам.

1. Масимилиано Алегри (2010-2014) - След шампионския сезон Милан отстъпи титлата на Ювентус, губейки в предпоследния кръг от Интер с 2:4. Клубът беше напуснат от Златан Ибрахимович и Тиаго Силва отишли в ПСЖ за доста крупна кума, а освен тях си тръгнаха и Неста, Гатузо, Индзаги, Дзамброта, Ван Бомел, Зеедорф, Донарума, продаден беше и Пато. След незадоволителното представяне на тима Алегри беше уволнен и заменен от Кларънс Зеедорф.

2. Кларънс Зеедорф - (януари - май 2014) - За да оглави Милан Зеедорф прекрати състезателната си кариера. Той нямаше никакъв треньорски опит, а явно Милан искаха да намерят способ като на Барселона със своя Гуардиола. Не се получи, след като Милан завърши сезона на 8-ото място, което закономерно извади Зеедорф от мястото в Милан

3. Филипо Индзаги (2014-2015) - Без коментар, 10-ото място в крайното класиране казва всичко.

4. Синиша Михайлович (лятото на 2015 - април 2016) - За да заеме мястото Синиша имаше сериозна визитка като помощник на Роберто Манчини в Интер, наставник на Болоня, Катания, националния тим на Сърбия и Сампдория, както и определени успехи. Той успешно намираше талантливи млади играчи и налагаше своя стил, именно при него се появиха Донарума, Калабрия, Романьоли, Локатели, но Михайлович се раздели с тима през април 2016.

5. Кристиян Броки (април - юни 2016) - Говореше се, че Броки ще остане начело на тима и след края на сезона. Милан отново заложи на бивш играч без треньорски опит да води тима. Победата над Сампдория при дебюта му продължи с равенство срещу Фрозиноне и загуби от Верона и Рома, играчите така и не разбраха идеята му за играта и Милан отново се оказа без треньор.

6. Винченцо Монтела - (юли 2016 - ноември 2017) - Независимо от криволичецото представяне на Милан Монтела трябваше да бъде оставен да работи с този тим и да се търсят резултати в бъдещето, уви това не се случи и дойде реда на Гатузо.

7. Дженаро Гатузо - (от ноември 2017) - Странен ход на ръководството с назначаването на Гатузо, след като той водеше тимовете на гръцкия ОФИ Крит, Палермо и Сион, а не постигна кой знае какви резултати. Последната му месторабота беше Серия С. Засега работата му е под всякаква критика, да видим докога ще бъде изтърпян от фенове и ръководство.

Идват и битките с Лудогорец в Лига Европа, със сигурност от българския шампион не спят и със сигурност ако Гатузо остане, Милан трябва да е лесна хапка за разградския тим.