Аталанта спря победната серия на Ювентус и двата отбора завършиха 2:2 в мача от седмия кръг на Серия А, който се игра на стадион „Атлети Адзури д‘Италия“ в Бергамо. По този начин „бианконерите“ вече изостават на две точки от лидера Наполи. Воденият от Масимилиано Алегри отбор пропиля аванс от два гола, за да загуби първи точки през сезона.

Мачът ще се запомни с много спорното съдийство на главния арбитър Антонио Дамато, който бе на път да признае гол за Ювентус, преди който Щефан Лихщайнер извърши нарушения, а след това свири изключително спорна дузпа за „бианконерите“.

Гонсало Игуаин получи отличен пас в 15-та минута в наказателното поле на Аталанта и стреля, но Етрит Бериша спаси.

Ювентус поведе в 21-та минута, когато Блез Матюиди стреля от дъгата на наказателното поле на Аталанта, а Бериша не реагира добре и изби топката в краката на Фернандо Бернардески, който отблизо не пропусна да вкара.

Ювентус удвои своята преднина в 24-та минута, когато Бернардески подаде към Игуаин, който проби в наказателното поле на домакините и отблизо простреля Бериша.

Аталанта успя бързо да върне едно попадение в 31-та минута. Алехандро Гомес стреля от фаул, а Джанлуиджи Буфон не се намеси добре и избитата топка попадна в краката на Матиа Калдара, който не пропусна да вкара.

Ясми Куртич стреля опасно с глава в 34-та минута, но встрани от десния стълб на вратата на Буфон.

Гонсало Игуаин отправи хубав удар в 55-та минута, но над напречната греда в аут.

Ювентус вкара гол в 57-та минута, който след преразглеждане от системата за видеоповторения не бе зачетен. Щефан Лихщайнер удар в лицето Алехандро Гомес, но играта продължи, тъй като съдията Антонио Дамато първоначално не видя разигралата се ситуация. Пауло Дибала центрира в наказателното поле на Аталанта, където Марио Манджукич засече топката с глава и я изпрати във вратата на Бериша. Съдията преразгледа ситуацията и не зачете попадението, а показа жълт картон за нарушението на Лихщайнер срещу Гомес.

Аталанта успя да изравни резултата в 67-та минута, когато Алехандро Гомес центрира в наказателното поле на Ювентус, където Брайън Кристанте засече топката с глава и я изпрати във вратата на Буфон.

Пауло Дибала стреля от фаул в 82-та минута, а съдията Дамато свири дузпа за Ювентус, тъй като прецени, че Андреа Петаня е играл с ръка. Повторенията много ясно показаха, че Петаня не играе с ръка, но арбитърът преразгледа ситуацията и остана на мнението, че трябва да отсъди дузпа за „бианконерите“. Пауло Дибала пропусна дузпата в 84-та минута, тъй като ударът му бе отразен от Етрит Бериша.

Бентанкур отправи хубав далечен удар в 85-та минута, но Бериша отново спаси.

Съдията Дамато даде шестминутно продължение на срещата, но двата отбора не си отбелязаха нови попадения.

По този начин Ювентус остава с 19 точки и изостава на две от лидера Наполи, който е единственият отбор в Серия А, който е със седем победи след изиграването на първите седем кръга от първенството. Интер също има 19 точки, но е трети заради по-лоша голова разлика. Аталанта е единайсти с 9 точки.