Отборът на Лацио завоюва 6-а победа в Серия А. В 9-ия кръг „римските орли” надиграха Парма с 0:2 далеч от дома и временно се наместиха в топ 3 на класирането. Успехът на „Енио Тардини” не дойде никак лесно, като гостите трябваше да чакат до заключителните 10 минути, за да изковат успеха.

През първото полувреме играта не беше особено интересна, като имаше очевиден елемент на надлъгване между съперниците. Реално до почивката двата тима си размениха по една по-опасна ситуация. В 20-ата минута Роберто Инглезе от Парма направи впечатляващ рейд между защитниците на Лацио и изскочи на добра позиция почти фронтално срещу вратата. Нападателят натисна спусъка и изгледа как кълбото преминава на сантиметри в аут покрай лявата греда. Лацио отвърна три минути преди почивката, когато Патрик Габарон овладя високо подаване в наказателното поле и остана очи в очи с вратаря. Халф-бекът на римляните стреля рано в опит да преодолее Луиджи Сепе, който се намеси блестящо.

След паузата Лацио определено заигра доста по-добре. В 52-ата минута „лациалите” като по чудо не откриха резултата, изпускайки две чудесни ситуации в рамките на броени секунди. Първо Чиро Имобиле беше на косъм от това да порази целта с шут от 20-ина метра. Мигове по-късно Луис Алберто се оказа на границата на наказателното поле и нанесе коварен шут към долния десен ъгъл, а Луиджи Сепе отново имаше отговор.

Показателно за превъзходството на Лацио през втората част беше фактът, че Парма не успя да отправи нито един удар към вратата на гостуващия тим. Логичното се случи в 81-ата минута, когато столичани получиха правото да изпълнят дузпа, а Имобиле беше категоричен в изстрела си от бялата точка – 1:0.

Дълбоко в добавеното време италианският национал записа и асистенция на сметката си, като избяга отляво, за да получи извеждащо подаване и после изведе по прекрасен начин Хоакин Кореа сам срещу вратаря. Аржентинецът стреля не много силно, ала извън обсега на Сепе и порази долния ляв ъгъл – 2:0.

Така в класирането Лацио събра 18 точки и поне на този етап зае 3-ата позиция, с изоставане от 3 точки зад втория Наполи. Лидер е Ювентус с 25 пункта.

Парма от своя страна регистрира 4-а загуба и с 13 точки остава на 10-ото място.

Серия А, 9-и кръг, резултати от неделя:

Фрозиноне – Емполи 3:3

Болоня – Торино 2:2

Киево – Аталанта 1:5

Парма – Лацио 0:2

от 19 часа: Фиорентина – Каляри

от 21,30 часа: Интер – Милан