Какво ни очаква в 20-ия кръг на Серия А?

 

През седмицата се изиграха двубоите от осминафиналите за Купата на Италия. В мачовете нямаше изненади и в четвъртфиналната фаза на турнира ни очакват страхотни сблъсъци. Наполи - Лацио, Ювентус - Рома и Интер - Фиорентина приковават вниманието и тепърва най-доброто в този турнир предстои. Сега е време за 20-ия кръг в Калчото, а той ще предложи интересни битки и вълнуващи мачове.

 

Лацио - Сампдория

В съботния следобед от 16:00 часа българско време този кръг откриват тимовете на Лацио и Сампдория.  На „Олимпико“ ни чака интересна среща, в която Лацио ще търси 11-та поредна победа в първенството. Футболистите на Симоне Индзаги буквално нямат спиране и към момента „бианко-челестите“ са стабилно на третото място. „Орлите“ с всеки изминат двубой се приближават към участие в Шампионската лига, а някои тифози на тима смело мечтаят и за титла. Сампдория пристига в Рим след изразителна домакинска победа над Бреша. Клаудио Раниери и футболистите му ще търсят своите шансове в това трудно гостуване, а дали ще отмъкнат нещо от страхотно играещия Лацио, ще разберем в събота следобед.

 

Сасуоло - Торино

От 19:00 часа Сасуоло и Торино се изправят един срещу друг. Мач, в който домакините ще искат да сложат край на лошата серия. „Неровердите“ натрупаха поредица от поражения и тук е крайно време домакините да опитат да вземат нещо. Торино обаче се намира в много добра форма. Отборът на Мадзари натрупа серия от победи и класирането за Лига Европа отново стои на дневен ред. Кой ще надделее в предстоящата битка, ще разберем в съботната вечер.

 

Наполи - Фиорентина

Безспорно най-интригуващия двубой от съботната програма. Събота вечер, 21:45 часа. Тези два клуба винаги са правили резултатни мачове и очакванията са за ново голово шоу. Фиорентина е в по-добрата моментна форма, а победата срещу Аталанта през седмицата за Купата на Италия накара всички в клуба отново да вярват в доброто бъдеще. Патрик Кутроне отбеляза първия си гол за „виола“ още при дебюта си и е мотивиран да продължи с доброто представяне. Наполи все още има своите проблеми в първенството и тимът не може да намери решение на проблемите. Вярно е, че тимът на Гатузо играе все по-добре, но липсват резултатите. Полският нападател - Аркадиуш Милик помоли тифозите за търпение през седмицата и заяви, че Наполи ще прогресира бавно и ще се завърне отново сред най-силните. Чака ни вълнуващ мач, а и двата отбора имат необходимата класа да ни доставят едно истинско зрелище.

 

Милан - Удинезе

Програмата в неделния ден от 13:30 часа откриват Милан и Удинезе. Намира ли отново Милан верния път? Много фенове на този велик клуб си задават този въпрос. Ибрахимович вече се разписа веднъж и шведът отново ще е жаден за попадения. Удинезе обаче вече притежава спокойствие, самочувствие и увереност. При „зебрите“ всичко е спокойно и към днешна дата те просто могат да играят за своята чест. Два отбора в добра форма си дават среща на „Сан Сиро“ и този мач може да ни покаже завръщат ли се „росонерите“ в битката за Европа.

 

Болоня - Верона

По традиция в неделя следобед в Италия има 3 предвидени срещи за 16:00 часа. И Болоня, и Верона могат да покажат на какво са способни в предстоящия мач. Нито един от двата клуба не е застрашен от изпадане, а Верона дори е на много близка дистанция до европейските турнири. Болоня и Верона могат да играят без напрежение и да опитат да зарадват феновете.

 

Бреша - Каляри

Тук напрежението е доста по-сериозно. Никой в Каляри вече не иска да губи и всички искат рано или късно да дойде краят на лошата серия. Футболистите на Роландо Маран изведнъж се сринаха и пораженията следват едно след друго. Поражението за Купата на Италия от Интер през седмицата задълбочи кризата още повече. Видяхме в началото на сезона, че сардинци разполагат с класа и потенциал и най-вероятно загубите все някога ще приключат. Бреша продължава да е замесен в лютата битка за оцеляване и точките са жизнено важни за тима на Еуженио Корини. Тази среща е много важна както за „лястовичките“ така и за тима от остров Сардиния. А който спечели ще получи голяма доза увереност и безценни 3 точки.

 

Лече - Интер.

Тук „нерадзурите“ са явния фаворит за трите точки. Интер излиза срещу отбор с много проблеми и в лошо психологическо състояние. Фабио Ливерани и футболистите му загубиха вече много ценни точки и е истинско чудо, че тимът все още не е в зоната на изпадащите. При Интер нещата са ясни. Гостите в предстоящия мач гонят задължителна победа във всеки мач, за да са близо до шампиона - Ювентус. Ашли Йънг вече подсили тима на Антонио Конте, а същото се пише и за Кристиан Ериксен, но дали това ще се случи, ще разберем скоро. Трите точки са задължителни за интеристите тук срещу закъсалия Лече.

 

Дженоа - Рома

В неделя от 19:00 часа предстои трудно гостуване за Рома. Футболистите на Паоло Фонсека пристигат в Генуа, след като късно снощи си осигуриха участие на четвъртфиналната фаза за Купата на Италия. Двата гола на Лоренцо Пелегрини бяха достатъчни, за да осигурят на Рома нова среща с Ювентус. В момента „вълците“ са извън топ 4, но  „римляните“ имат равни точки с отбора на Аталанта. Рома няма друга алтернатива освен победата, защото борбата за топ 4 е жестока. При Дженоа всеки мач е като финал. Отборът на Давиде Никола е в зоната на изпадащите и „грифоните“ ще се борят докрай за спасението си. „Мараси“ е много трудно място за гостуване и никак лесен мач не чака Паоло Фонсека и отбора му.

 

Ювентус - Парма.

Програмата в неделя затварят Ювентус и Парма. 21:45, „Алианц стейдиъм“. Ювентус разполага с достатъчно класа, за да вземе това домакинство. Роналдо, Дибала и Игуаин са способни да поразят вратата на всеки противник. Парма наистина се представя добре, отборът мечтае за Европа, на седма позиция е в класирането, но в тази среща всичко друго освен победа за Юве ще бъде изненада.

 

Аталанта - СПАЛ

Кръгът завършва в понеделник вечер, когато от 21:45 Аталанта посреща СПАЛ. Домакините летят високо и отново мечтаят за футбол с марка Шампионска лига. Макар че отборът бе елиминиран от Купата на Италия, сега Джанпиеро Гасперини и футболистите му се съсредоточават изцяло върху Серия А, преди да дойдат и битките с Валенсия през февруари. СПАЛ е на дъното. Отборът губи мач след мач и макар че тимът от Ферара показва отделни проблясъци, това за момента изобщо не е достатъчно. Очакванията тук са Аталанта да спечели с лекота и да прибави нови ценни 3 точки в лютата битка за топ 4.

Очаква ни 20-ия кръг в Серия А. С италианското „калчо“ зрелището винаги е гарантирано.

 

Автор: Делян Калинков