Плеймейкърът Пьотр Желински призна, че е имал разговори с Ливърпул за трансфер през лятото, но в същото време е доволен, че е избрал да премине в Наполи.

Сагата около полския национал се проточи няколко месеца, като преговорите между Удинезе и потенциалните купувачи вървяха с променлив успех. В крайна сметка неаполитанците платиха 20 милиона евро и си осигуриха услугите на едно от откритията в калчото през миналия сезон.

„С Ливърпул имаше разговори, но нищо не се случи“, коментира 22-годишният техничар пред медиите в родината си. „Аз съм щастлив да бъда част от Наполи. Те са един от най-добрите отбори, в които млад играч като мен може да премине.“

„Като отчитам техния стил на игра и собствените си качества, не можех да направя по-добър избор. В момента съм резерва, но едва пристигам тук. Всички футболисти в отбора са много силни.“

„Откупната ми клауза за 65 милиона евро звучи впечатляващо. Това означава, че Наполи очаква силни мачове от мен и иска да се подсигури. Опитвам се да не мисля колко пари платиха за мен, за да избегна напрежението. Направих силен сезон през миналата година, така че този трансфер сега е направо безценен за мен. Маурицио Сари (треньорът на Наполи – б.р.) ме поиска още през януари, но тогава избрах да довърша сезона с Емполи“, обясни Желински.