Неостаряващата звезда на Рома Франческо Тоти призна, че е не бил много спокоен преди изпълнението на инфарктната дузпа в продължението, която донесе победата над Сампдория с 3:2 в мача от третия кръг на Серия А.

39-годишният ветеран се появи на смяна в странния мач, който имаше близо 80-минутна почивка между полувремената заради бурята, която се изви над „Олимпико“. В крайна сметка срещата се доигра, а Тоти се отчете с гол и решителното попадение.

„Това беше първият път в моята кариера, в който се уплаших, че може и да пропусна“, каза нападателят, който почна 25-и рекорден сезон в калчото.

„Просто нямаше начин да пропусна пред моите хора. Да завърша мача с гол и асистенция беше перфектният край. Сега се чувствам спокоен. Моята психическа настройка е правилната – щастлив съм и мисля ден за ден. Защо ми е да спирам, щом се чувствам по този начин?“

„Ако тялото ми издържи, моето съзнание ще ми помогна да направя всичко. Не успяхме да влезем хубаво в мача от самото начало, но е хубавото, че футболните срещи продължават по 90 минути. Този тим на Рома иска да постигне големи успехи“, завърши Тоти.