Новото попълнение на Ювентус Марко Пяца призна, че има големи надежди за първия си сезон в Серия А с екипа на „бианконерите“. Хърватинът заяви, че се надява да тръгне по пътеката, която Алваро Мората утъпка преди него.

Нападателят дотук записа 3 мача за Юве, но и в трите случая се появяваше в игра като смяна. Треньорът Масимилиано Алегри се опитва да му даде шанс като втори нападател, ала самият Пяца смята, че ще е по-полезен в по-дълбока роля или отляво на фланга.

„Разбира се, много би ми се искало да се окажа новият Мората“, коментира 21-годишният играч, който по примера на испанеца пристига в Торино много млад. Юношата на Реал Мадрид премина в Юве без много мачове зад гърба си, но при „старата госпожа“ се утвърди като един от водещите нападатели в света.

„Ще давам най-доброто, за да се докажа пред отбора, пред моите съотборници, пред треньора и пред феновете. Мога да оправдая очакванията към себе си.“, закани се Пяца. „Надявам се този тим да спечели калчото и да стигне колкото се може по-далеч в Шампионската лига.“

„В Динамо Загреб играех като ляво крило или централен халф. Това, мисля, са двете позиции, в които най-добре показвам качествата си. В Юве действам като втори нападател и това е роля, с която мога да дам своя принос“, допълни Пяца.