В неделя вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани ще отбележи 30 години съвместна работа със президента на тима Силвио Берлускони.

На 1 ноември 1979 година двамата започват съвместна дейност, а Галиани, с който е свързано почти всичко в новата история на росонерите, споделя, че Берлускони е променил живота му.

„Силвио промени моя живот преди 30 години” - казва той за настоящия премиер на Италия и разказва интересни неща за клуба.

„Спомням си, когато купихме Милан, тъй като го предупреждавах за финансовите заплахи. Той взе решението в самолета, на връщане от Сейнт Мориц. В момента, в който кацна, той ми даде задачата да се грижа за новия Милан.”

Дуото поема отбора на 20 февруари 1986 година, когато финансовото състояние е трагично, но двамата имат амбициозен план и бързо вдигат гранда на крака.

„След като Нилс Лиедхолм беше уволнен, ние искахме Джовани Трапатони, но той вече се беше ангажирал с Интер. Свен-Йоран Ериксон беше следващият, но тогава се прояви гения на Берлускони. Играхме контрола с Парма и той видя приятния футбол, на отбора на Ариго Саки.”

„Така дойде и идеята да дадем Милан на дебютант на практика. Назначението на Фабио Капело също беше заради интуицията на Берлускони”, каза още Галиани.

Саки водия дяволите от 1987 до 1992 година и направи състава, смятан за най-добрия отбор в цялата история на Милан. След това отборът бе поет от Капело, който също като Леонардо до този момент бе директор в клуба. Той спечели четири поредни титли на Италия и Шампионската лига през 1994 година, като игра и финали в турнира през 1993-а и 1995-а.