В Барселона и Испанската футболна федерация все още не са получили отговора на ФИФА за Арда Туран, съобщава „Мундо Депортиво“.

Вестник „Марка“ излезе с информация, че от ФИФА са отхвърлили възможността Барселона да картотекира турския футболист на мястото на контузения Рафиня Алкантара.

От Барселона обявиха, че очакват негативен отговор на запитването им. Каталунците вече са получили веднъж отказ от страна на футболната централа. Това се е случило в края на август, когато от клуба са изпратили запитване кога могат да картотекират нови играчи и са получили отговор, че могат да сторят това на 4 януари.

От Барселона обмислят да стигнат до Международния арбитражен съд в Лозана и да обжалват решението на ФИФА.

Каталунците подадоха молба до ФИФА да разреши на клуба да картотекира турския футболист на мястото на контузения Рафиня Алкантара. „Блаугранас“ са се позовали на чл. 124 от регламента на Испанската футболна федерация, който позволява на мястото на дългосрочно контузен футболист, да бъде картотекиран друг играч.

Барса опитва да картотекира Туран на мястото на Рафиня

Барса успява с картотеката за Туран?

Каталунците искат да се възползват от разпоредбите на Испанската футболна федерация, които позволяват при трайна контузия на даден футболист, той да бъде заменен от друг.

Барселона иска да се възползва от възможността да използва Туран в мачовете в Примера дивисион и Купата на Краля.

Ръководството на Барселона не планираше първоначално да направи подобни постъпки, но в крайна сметка бе взето решение да се направи опит Арда Туран да бъде картотекиран.

Туран оптимист, че скоро ще направи официален дебют за Барса

Барса чака отговор от ФИФА за Туран в началото на октомври

Припомняме, че заради нарушаване на трансферните правила, във връзка с привличането на играчи до 18 години, през миналото лято тимът от „Камп Ноу“ понесе тежък удар, след като от ФИФА забраниха на отбора да картотекира нови играчи до 1 януари 2016 година.