Севиля изживя много тежък момент срещу Ейбар в домакинството си на „Рамон Санчес Писхуан“, но все пак успя да преодолее пасив от 0:2, за да стигне до равенство 2:2 в мача от 23-ия кръг на Ла Лига.

Първата възможност в мача се откри пред Севиля още в 3-та минута, когато Пабло Сарабия нанесе опасен удар, а топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на Асиер Риесго.

Ейбар поведе в резултата в 22-та минута, когато Фабиан Ореяна премина през трима играчи на Севиля, излезе сам срещу Томаш Вацлик и вкара за 1:0.

Серхио Ескудеро отправи много хубав удар от въздуха в 30-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Риесго.

Севиля пропусна много добра възможност да изравни резултата в 31-та минута, когато Бен Йедер комбинира с Андре Силва, който стреля, но не успя да порази целта.

Севиля организира нова много обещаваща атака в 41-та минута, когато последва остро центриране в наказателното поле на Ейбар, където Риесго се ориентира по-добре и в последния момент изпревари Андре Силва и изби топката.

Ейбар удвои своята преднина в 63-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Севиля, Арбия с глава свали топката към Чарлес, който с глава изпрати топката във вратата на Вацлик.

Франко Васкес отправи опасен удар в 70-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Ейбар.

Севиля завърши мача с човек по-малко, след като Евер Банега бе изгонен за втори жълт картон.

Ейбар вкара трети гол в 86-та минута чрез Кике, но ситуацията бе прегледана с ВАР и попадението не бе зачетено заради засада.

Севиля намали своето изоставане в 88-та минута, когато Пабло Сарабия пусна перфектен извеждащ пас към Уисам Бен Йедер, който излезе сам срещу Риесго и не пропусна да вкара.

Във втората минута от добавеното време Куинси Промес намери в наказателното поле Сарабия, който със шпагат прати топката в мрежата за 2:2. 

В заключителните секунди на срещата Севиля можеше да стигне до победата, но Андре Силва не успя да вкара.

Севиля е четвърти с 37 точки, а Ейбар е десети с 30 точки.