Сп. "Форбс" публикува ежегодната си класация на най-скъпите отбори в света, като No 1 e Реал Мадрид.

От "Форбс" оценяват Белия балет на 3,3 млрд. долара. Мадричани имат и най-високия доход в сферата на спорта: за периода 2011-2012 г. клубът е спечелил 650 млн. долара. През последните 3 г. печалбата на Реал - от реклама, телевизионни и имидж права, продажба на билети и клубни аксесоари и пр. - е нараснала с 62%.

На второ и трето място в класацията на "Форбс" са поставени още два футболни клуба - Манчестър Юнайтед, оценен на 3,2 млрд. долара, и Барселона, струващ 2,6 млрд. Местата от 4 до 9 са окупирани от отбори по бейзбол и американски футбол от САЩ: New York Yankees, Bronx Bombers и др.

Топ 10 на сп. "Форбс", изготвящо класацията от 1998 г., се допълва отново от европейски футболен клуб и това е лондонският Арсенал, оценен на 1,3 млрд. долара. От Формула 1 най-високо оценен е отборът на Ферари - 1,2 млрд. долара, което класира Червените кончета на 23-о място.

През последните 3 години No 1 в класацията бе неизменно Манчестър Юнайтед. От "Форбс" обясняват отстъплението на Червените дяволи в полза на Реал с пенсионирането на дългогодишния мениджър на тима сър Алекс Фергюсън. /БГНЕС