Финансовите проблеми на тарагонския Реус Депортиу продължават. Клубът, който се подвизава в Сегунда дивисион в Испания, от три месеца не плаща заплати на своите служители, а според шефа на футболната лига – Хавиер Табас, Реус едва ли ще завърши сезона.

Играчите непрекъснато опитват да останат спокойни и да играят на максимума на възможностите си, но повечето от тях са професионалисти и искат да получават възнаграждения за своя труд. Нещо, което в последно време не се случва.

От Испанската лига пожелаха да изплатят всички заплати на играчите до момента, но това едва ли е решението, тъй като Реус ще се превърне в клуб без бъдеще. При изплащане на заплатите от Лигата, самият клуб ще спре да функционира и ще трябва да бъде изпратен в администрация.

Някои от играчите искат този ад да спре. Те желаят да им се платят всички заплати и да вземат 50% от парите си, оставащи им от следващите месеци до привършване на техните договори. Така те ще бъдат спокойни и ще си търсят нови клубове като свободни агенти.

Според регламента на Сегунда дивисион няма проблем един клуб да бъде изваден, ако той няма финансовия, административния или техническия потенциал да продължи да се състезава. Самата лига ще се смъкне от 22 до 21 отбора. Мачовете, които до момента тимът на Реус е играл, остават валидни за общата статистика. Всички следващи опоненти на отбора пък ще получат по 3 служебни точки с резултат 3:0.

В следващите 72 часа от клуба трябва да заявят своето решение пред футболната лига. Всичко обаче изглежда е в ръцете на играчите, които ще кажат дали искат да продължат в тези условия или ще търсят правата си в съда, изваждайки косвено Реус Депортиу от професионалния футбол на Испания.

Въпреки финансовите затруднения, Реус извоюва два успеха в последните три кръга на Сегунда, но все пак продължава да бъде в зоната на изпадащите - 20-ти с 16 точки след 17 изиграни мача.