Ръководството на Барселона и по-голямата част от първия отбор са въвлечени в открита война заради призива на клубните шефове за намаляване на заплатите.

Миналата седмица играчите дадоха да се разбере, че няма да преговарят по никакъв начин.

Бордът настоява да има само един футболист, който да ги представлява при потенциални разговори с началниците. Понастоящем възнагражденията на състезателите обхващат над 90% от бюджета на „каталунците“.

Днес от високите етажи отговориха с открито писмо, подписано от Жема Биоска, директор на човешките ресурси, който е непреклонен в условията на президента и подчинените му за орязване на заплатите и това да има само един, който да говори от името на целия отбор.

„Няма разпоредба или правна причина, която да оправдава нуждата да се дискутират мерките, базирани на икономически причини. От друга страна, ако се случи, това ще е в противовес до такава степен, че постигането на определена цел, която обуславя жизнеспособността на субекта, трябва да бъде резултат от съвместните действия на всички групи и секции“, пише в обръщението на ръководството, което достигна до „Марка“.

Шефовете благодарят за жеста, с който през миналия сезон футболистите облекчиха разходите на Барселона, но допълват, че сега положението се е влошило.

„Нивата на възнагражденията ви се поддържат само при сценарий на пълно икономическо представяне. Както знаете това се случва във всички европейски футболни клубове“, съобщават още от офиса на Бартомеу.

До момента единствените, които са склонни да се лишат от процент от заплатите си са Марк Андре тер Стеген, Клеман Ленгле и Френки де Йонг.