Посланикът на Ла Лига Фернандо Мориентес участва в онлайн събитие с български медии преди срещата между вечните съперници Барселона и Реал Мадрид – най-гледаният клубен мач в света, който ще се изиграе на 24 октомври. Събитието се организира от Ла Лига и MAX Sport – ексклузивният дом на Ла Лига Santander в България. Мориентес отговори на въпроси на журналистите и представи новата идентичност на Ел Класико, която ще бъде използвана за първи път тази неделя. Тя отразява есенцията на тази световноизвестна футболна среща: съперничество, страст, технологии, иновации, динамика, зрелищност и световно покритие.

Ел Класико представлява най-дългогодишното клубно съперничество в историята на световния футбол, което ще бъде основен акцент в програмата на спортните канали MAX Sport този уикенд. Барселона срещу Реал Мадрид ще се излъчи на 24 октомври от 17:15 часа по MAX Sport 3. Сблъсъкът ще противопостави едни от най-добрите играчи в света – Карим Бензема, Лука Модрич, Каземиро, Тони Кроос, Винисиус Жуниор за отбора на Реал Мадрид и Серхио Бускетс, Жерар Пике, Мемфис Депай и Ансу Фати за тима на Барселона. Това ще бъде първото Ел Класико, което MAX Sport ще излъчи през настоящия сезон като част от дългогодишното партньорство между двете организации.

Фернандо Мориентес

източник: MAX Sport

Аудиовизуалният продукт и отразяването на Ел Класико се организира в партньорство с компанията MEDIAPRO. Дербито ще бъде излъчвано с помощта на общо 32 камери, сред които 10 камери за снимане на забавен каданс, 4 нормални камери, 6 за супер бавен каданс, 2 кино камери, по една камера зад двете врати, въздушна камера, която се намира на разстояние от 21 км, камера в хеликоптер над стадиона и на дрон. Ла Лига е първата национална футболна лига, която използва технология за 3D графики на живо. Освен това организацията разполага с 38 ULTRA HD камери, които са разположени на стадиона, за да създадат повторения в 360-градусово видео.

MAX Sport е официалният дом на Ла Лига Santander в България от 2018-а. През тази година MAX Sport и Ла Лига удължиха своето партньорство до края на сезон 2025/2026 и спортните канали на A1 придобиха ексклузивни права за мачовете от испанския шампионат по футбол.

Към настоящия момент богатото портфолио на каналите MAX Sport включва и още много интересни футболни първенства и турнири – UEFA Шампионска лига, италианската Серия А, нидерландската Ередивизи, Купата на Франция, Купата на Турция, американската Мейджър сокър лийг, Копа Либертародес, Копа Судамерикана. Извън футбола, зрителите могат да гледат.

всички най-интересни тенис турнири на ATP, баскетболното първенство на България (НБЛ), Евролига, волейболната Лига на нациите, Диамантена лига, UFC, MotoGP, WRC, NASCAR, NHL и др. MAX Sport са първите канали в страната, които излъчват в България срещите от NFL, включително и едно от най-гледаните спортни събития – Super Bowl.

Фернандо Мориентес

източник: MAX Sport