Спортно-техническият щаб на Барселона и скаутите на клуба следят отблизо развитието на някои от големите таланти на Южна Америка. Спортният директор на каталунците Ерик Абидал и неговият пръв помощник Рамон Планес много често пътуват до Латинска Америка, за да следят изявите на набелязаните от тях играчи.

Барселона процедира изключително внимателно, тъй като конкуенцията за подписите на големите таланти в Южна Америка е ожесточена.

21-годишният десен бек Гонсало Монтиел и 20-годишният халф Есекиел Паласиос от Ривър Плейт са двамата футболисти, които попадат в полезрението на каталунците. Полузащитникът по всичко изглежда, че ще продължи кариерата си в Реал Мадрид, тъй като вече се появиха информации, че „кралете“ са се разбрали с аржентинския гранд за трансфера на играча.

Агустин Алмендра и Ленардо Балерди са футболистите на Бока Хуниорс, които са хванали окото на представителите на Барселона.

18-годишният централен защитник на Палмейрас Витао също попада в трансферните планове на Барселона.

Според информацията на радио „Catalunya“, Барселона проявява най-сериозен интерес към 20-годишното крило на Коринтианс Педриньо, както и към десния бек на Насионал Монтевидео Матиас Лаборда.

Централният защитник на Сан Лоренсо Маркос Сенеси също е сред набелязаните от каталунците играчи. 18-годишният футболист може да играе и като десен бек, което е неговото предимство пред останалите кандидати.