Сагата около уволнението на Ернесто Валверде най-накрая приключи. От испанския гранд пуснаха официално изявление, от което става ясно, че клубът и специалистът прекратяват взаимоотношенията си. 

"Между Барселона и Ернесто Валверде беше постигнато споразумение за прекратяване на неговия договор като треньор на представителния отбор. Благодарим ти за всичко, Ернесто. Успех занапред", написаха от "Камп Ноу".

Валверде прекара 2 години и половина начело на каталунския клуб, в които спечели две поредни титли на Испания и завоюва Купата на Испания и Суперкупата на Испания. 

Заместникът на Валверде е Кике Сетиен, който бе уволнен от Бетис през юни миналата година. Договорът на новия наставник e със срок от 2 години и половина. Представянето и пресконференцията на Сетиен ще бъдат около 15:30 ч. българско време.

Освен Бетис, 61-годишният специалист е водил отборите на Расинг Сантандер, Поли Ехидо, Луго и Лас Палмас. Освен това, във визитката си има и един мач като селекционер на Екваториална Гвинея.

Барселона е лидер в Ла Лига с 40 точки, колкото има и отборът на Реал Мадрид. Официалният дебют на Сетиен ще е в неделя, когато каталунците приемат Гранада на “Камп Ноу”.