Неймар ще бъде съден за измама

Висшият испански съд образува дело за измама срещу бразилската футболна звезда Неймар във връзка с трансфера му през 2013 година от Сантос в Барселона.

Обвиняеми са нападателят, неговите родители, двата клуба, бившият и настоящият президент на каталунците Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росей и бившият президент на Сантос Одилио Родригес. Процесът стартира след иск на бразилската компания DIS, която държеше 40 процента от правата на Неймар, когато той беше играч на Сантос.

От фирмата се жалваха, че са ощетени финансово, тъй като при трансфера страните не са обявили реалната стойност на сделката.

От Барселона съобщиха, че са заплатили 57.1 милиона евро за Неймар, като 40 милиона от тях са преведени на неговото семейство.

DIS е получил своя дял от 40 процента от останалите 17.1 милиона евро, който са платени на Сантос.

След разследване на казуса, обаче, испанският съд реши, че точната сума е 25.2 милиона евро и бразилската компания трябва да получи още около 3.5 милиона евро допълнително от замесените страни.

От испанската Прокуратура през ноември обявиха, че Неймар е заплашен с глоба от 10 милиона евро и 2 години условно затвор.  

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Барселона Неймар Да Силва

Испания