Реал Мадрид съумя да спечели само точка от домакинството си срещу Реал Сосиедад, завършвайки 1:1 в мач от 25-ия кръг на Ла Лига. В 55-ата минута Порту с глава изведе гостите напред в резултата. В 89-ата минута Винисиус изравни резултата. След тази точка мадридчани имат 53 точки и се изравниха с Барселона, а гостите от Сосиедад са на петото място с 42.

Домакините създадоха интересна ситуация в 6-ата минута, но флагът на страничния съдия беше вдигнат за засада. Четири минути по-късно Модрич прати топката в наказателното поле на гостите, на Ле Норман съумя да изчисти кълбото напред.

В 19-ата минута Иско пусна пас към Лука Модрич, който отправи удар, но Ле Норман застана на пътя на топката и атаката приключи. Реал Мадрид нацели напречната греда на съперниковата врата, след като Мариано Диас в 23-ата минута насочи топката към вратата, а добавката на Асенсио не сполучи.

Тони Кроос имаше възможност да открие резултата в 35-ата минута, но ударът му беше блокиран от бранител на гостуващия отбор, но и ъгълът беше малък. До почивката и двата тима имаха възможности за гол, но така и не стигнаха до такъв.
 

Статистиката от Реал Мадрид - Реал Сосиедад

източник: Sofa Score

Реал Сосиедад откри резултата в 55-ата минута, след като Порту с глава насочи топката неспасяемо във вратата на Куртоа. Две минути по-късно Исак не стигна до топката при опасна атака на гостуващия тим, така Реал Мадрид оцеля. В 58-ата минута Кроос стреля опасно към вратата на съперника, но топката не намери целта.

Момчетата на Зидан имаха възможността да изравнят резултата в 63-ата минута, но ударът на Каземиро с глава премина встрани от лявата греда на Ремиро. Реал Мадрид упорито натискаше съперника в следващите минути, но със смени треньорът на гостите накъса умело играта и сякаш затвори подстъпите към вратата. 

В 87-ата минута Дуро намери добре Каземиро, но ударът му беше отбит от съперников бранител. Две минути по-късно Реал Мадрид изравни резултата, след като Винисиус беше на точното място и не остави шансове на вратаря с удар от близко разстояние. Така в крайна сметка двата тима не излъчиха победител и завършиха 1:1.

Реал Мадрид - Реал Сосиедад 1:1
голмайстори: 0:1 Порту (55), 1:1 Винисиус (89)

съставите на двата отбора:

Реал Мадрид: Куртоа, Варан, Начо, Кроос, Модрич (77-Валверде), Асенсио (61-Родриго), Каземиро, Лукас Васкес, Иско (61-Винисиус Жуниор), Мариано Диас (61-Дуро), Менди

Реал Сосиедад: Ремиро, Зубелдия, Порту (72-Баренечеа), Оярзабал, Гевара, Горосабел (82-Модибо Сагнан), Исак (82-Карлос Фернандес), Монреал, Силва (85-Муньос), Ле Норман, Зубименди