Барселона успя да повали втородивизионния Райо Валекано с 2:1 в двубой от осминафиналите на Купата на Краля. Гостите уцелиха две греди през първата част, съответно дело на Френки Де Йонг и Рики Пуч, Лео Меси добави така и през второто полувреме. Фран Гарсия шокира момчетата на Роналд Куман в 63-та минута с попадение. Все пак, в 70-та минута Меси върна паритета, а Френки Де Йонг направи обрата пълен в 82-та минута. 

Двубоят започна по-активно за състава на домакините, като Оскар Трехо пробва шут отдалеч в 3-та минута, който обаче не обезпокои особено Нето. 

В 20-та минута гостите стигнаха до първата си възможност в срещата. След многоходова атака Френки Де Йонг получи топката в наказателното поле и с мощен удар разтресе горната греда на вратата на Димитревски. Минута по-късно Лео Меси пробва рефлексите на Димитревски, но ударът беше лесен за стража. 

В 36-та минута момчетата на Роналд Куман за втори път бяха твърде близо до попадението. Рики Пуч успя да стигне до изритана топка и нацели дясната греда на вратата на Райо Валекано. 

В 49-та минута дойде редът и на Лионел Меси да се отчете с греда - от около двадесет метра аржентинският магьосник също нямаше късмет и нацели дясната греда на вратата на Столе Димитревски. 

След всички тези положения за гостите се стигна до попадение за гостите. Фран Гарсия се оказа на изгодна позиция и с първия реален шанс за домакините отбеляза за 1:0 в 63-та минута. Минути по-късно Де Йонг видя как попадението му беше отменено за засада. 

Все пак, в 70та минута гостите изравниха. След чудесна двойна комбинация между Антоан Гризмна и Лео Меси, аржентинецът имаше лесната задача да завърши на опразнена врата за 1:1. 

В 82-та минута пълният обрат беше оформен. След ювелирно захождане на резервата Жорди Алба отляво, испанецът намери Де Йонг в наказателното поле и нидерландецът завърши атаката за 2:1. Темпото спадна до края на срещата и така момчетата на Куман се поздравиха с крайния успех. 

Райо Валекано - Барселона 1:2

1:0 - Фран Гарсия (63)

1:1 - Лионел Меси (70)

2:1 - Френки Де Йонг (82)

Ето и съставите на двата тима: 

Райо Валекано: Димитревски, Ернандес, Катена, Савеич, Мартос, Гарсия, Мартин, Монтиел, Комесана, Касми, Трехо;

Барселона: Нето, Фирпо, Лангле, Араухо, Менгеса, Бускетс, Де Йонг, Пуч, Тринчао, Меси, Гризман