Амбициите на Барселона за титлата в Испания претърпяха нов удар. Тимът на Роналд Куман направи изненадваща грешна стъпка при визитата си на Леванте и пропусна отлична възможност да оглави временното класиране.

Барселона и Леванте изиграха зрелищен сблъсък, но в крайна сметка не успяха да излъчат победител, завършвайки при резултат 3:3.

Футболистите на Куман поведоха с 2:0, но с два бързи гола на домакините през втората част, резултатът бе изравнен. Каталунците отново излязоха напред в резултата, но в заключителните минути на срещата Леванте показа характер и стигна до нов гол за равенството.

Това е второ поредно равенство за Барселона след 0:0 с Атлетико Мадрид през уикенда.

Така Барселона не успя да се изкачи на върха в класирането, където остава тимът на Атлетико Мадрид. Мадридчани имат точка повече от втория Барселона и мач по-малко. Трети е съставът на Реал Мадрид, който също не е изиграл своя двубояй от междинния кръг в Испания.

26 снимки

Барселона започна вихрено мача и още в първите няколко минути Френки де Йонг и Педри сътвориха две прекрасни положения пред вратата на Леванте. И в двете ситуации обаче, домакините оцеляха. Веднага след втория пропуск на Педри от непосредствена близост, Лионел Меси бе фаулиран пред наказателното поле и Барселона получи правото да изпълни пряк свободен удар. Самият Меси се нагърби с изпълнението, но прати топката в стената.

В 20-ата минута домакините стигнаха до добра възможност след груба грешка на Усман Дембеле в наказателното поле на Барса. Футболистите на Леванте обаче не съумяха да стрелят застрашително към вратата на Тер Стеген. В ответната атака Ленгле пробва далечен шут, който също не затрудни противниковия страж.

Резултатът в мача бе открит в 26-ата минута, когато Лионел Меси отново порази целта. Жорди Алба центрира много добре отляво, топката рикошира в бранител на Леванте и попадна точно на левия крак на Лионел Меси, който с удар от въздуха я прати в мрежата за 1:0. Още в следващата атака Алба имаше шанс да удвои преднината на своя тим, но силният му шут не попадна в целта.

Отговорът на домакините дойде чрез Енис Барди, който стреля опасно в 30-ата минута, но Тер Стеген внимаваше и отрази удара.

В 34-ата минута Барса нанесе втори удар след прекрасна контраатака. Усман Дембеле бе изведен   по десния фланг, и въпреки че два достигна топката до аутлинията, той успя да върне коженото кълбо към границата на вратарското поле, където Педри от близка дистанция реализира на опразнената врата – 2:0.

Леванте - Барселона 3:3

източник: SofaScore.com

В последната минута на първата част Серхио Бускетс пропусна златен шанс да направи преднината на каталунците класическа. След центриране отдясно, халфът на Барса игра с глава, но не успя да насочи топката във вратата. Веднага след това главният рефер на двубоя свири край на първата част без да даде никакво продължение.  

Само в рамките на три минути през втората част – от 57-ата до 60-ата, Леванте шокира своя именит съперник. Първо Гонсало Мелеро се разписа с глава след центриране отдясно, а веднага след това, след грешка при изнасянето на топката от страна на Барса, Рожер и Хосе Луис Моралес комбинираха с двойно подаване, а голмайсторът на домакините завърши атаката с прекрасен удар в долния ляв ъгъл на вратата – 2:2.

Футболистите на Барселона обаче реагираха като ужилени и само четири минути по-късно отново излязоха напред в резултата. Този път точен за гостите бе Усман Дембеле. Нападателят на каталунците бе оставен непокрит отдясно и след като топката попадна малко случайно в него, той стреля мощно, за да реализира третия гол за Барса в мача.

Осем минути преди края на редовното време Леванте отново удари по шампионските амбиции на Барселона. След отлична игра на Тоно по левия фланг, топката бе центрирана в наказателното поле на близката греда, където Пике закъсня с намесата си и позволи на Серхо Леон да стигне пръв до топката и да отправи удар в близкия ъгъл. Тер Стеген също не успя да реагира и трябваше да вади топката от мрежата.

FT ЛЕВАНТЕ – БАРСЕЛОНА 3:3 • Класиране • Резултати

0:1 Меси 26', 0:2 Педри 34', 1:2 Мелеро 57', 2:2 Моралес 60', 2:3 Дембеле, 3:3 Леон 82'

Примера дивисион, 36-ти кръг

Леванте (4-4-2): 13 Айтор - 20 Мирамон,  14 Рубен Вецо,  6 Дуарте,  3 Тоно Гарсия - 4 Робер Пиер, 10 Барди, 18 Де Фрутос, 22 Мелеро - 9 Рожер, 11 Моралес

Старши треньор: Пако Лопес

Барселона (4-3-3): 1 Тер Стеген - 3 Пике, 4 Араухо, 18 Алба, 15 Ленгле - 16 Педри, 5 Бускетс 21 Де Йонг, - 7 Гризман, 10 Меси, 11 Дембеле

Старши треньор: Роналд Куман