Лидерът в Ла Лига, Атлетико Мадрид и Селта Виго играят при резултат 2:2 в последен мач от 22-рия кръг на испанското първенство. Санти Мина откри в 13-та минута. Луис Суарес върна паритета в последната минута на първата част. Отново уругваецът направи обратът пълен в 50-та минута. Минута преди края на мача обаче Факундо Ферейра успя да развали доброто настроение на домакините, отбелязвайки за 2:2. 

10 снимки

Атлетико започна мача активно и още в 6-та минута Жофри Кондогбия пробва късмета си от над 25 метра, но не беше никак близо до целта. 

В 13-та минута гостите обаче бяха тези, които нанесоха първия удар в мача. След хубава многоходова атака Уго Майо намери с прострелно центриране Санти Мина, който не остави шанс на Ян Облак за 1:0. 

До края на първото полувреме положенията и пред двете врати буквално изчезнаха, след като беше регистриран едва един изстрел за следващите 30 минути, а "дюшекчиите" буквално не можеха да намерят никакъв ритъм в играта си. 

Точно, когато изглеждаше, че тимовете ще се оттеглят при 0:1, момчетата на Диего Симеоне напомниха защо са водачи в класирането. След спечелена топка в центъра на терена и бърза контра, Маркос Йоренте сервира топката на крака на Луис Суарес, а уругваецът не сбърка за 1:1. 

Пет минути след рестарта на второто полувреме домакините вече имаха аванс. След центриране на Ренан Лоди отляво, Луис Суарес се оказа за кой ли път на точната позиция, за да разстреля Бланко за 2:1. В 56-та минута Яго Аспас беше изведен на стрелкова позиция, но Кондогбия го спря с прекрасен шпагат в последния момент. 

В следващите минути положенията пред двата тима отново намаляха и "дюшекчиите" се върнаха по-дълбоко, за да пазят крехкия си аванс. Това прибиране обаче се оказа фатално и в 89-та минута Факундо Ферейра успя да изтръгне победата изпод носа на домакините. 

Така, авансът на Атлетико на върха беше скъсен до 8 точки пред втория Барселона, като каталунците имат и мач повече. 

Атлетико Мадрид - Селта 2:2

0:1 - Санти Мина (13)

1:1 - Луис Суарес (45)

2:1 - Луис Суарес (50)

2:2 - Факундо Ферейра (89)

Ето и съставите на двата тима: 

Атлетико Мадрид: Облак, Савич, Хименес, Фелипе, Кондогбия, Лоди, Коке, Саул, Йоренте, Суарес, Корея; 

Селта: Бланко, Карикол, Мурийо, Араухо, Мело, Тапия, Нолито, Суарес, Мендес, Мина, Аспас;