В дерби от 10-ия кръг на Ла Лига Атлетико Мадрид победи Барселона с 1:0. Победното попадение дойде в края на първото полувреме, а негов автор беше Караско. След този успех момчетата на Диего Симеоне заемат второто място в класирането с актив от 20 точки. Каталунците са на 10-ото място с 11.

Още в 3-ата минута Гризман получи възможност да стреля след пас отдясно на Дембеле, но топката мина над вратата. Две минути по-късно отличен изстрел на Саул накара Тер Стеген да показва какво може под рамката и да избива в корнер, но след неговото изпълнение не последва опасност за вратата на каталунския тим.
 

Статистиката от Атлетико Мадрид - Барселона

източник: Sofa Score

Йоренте изстреля истински снаряд в 12-ата минута на двубоя, но топката нацели напречната греда на вратата на Барселона.

В следващите минути и двата тима търсеха пътя към вратите на съперника, но чисти голови положения липсваха. В 41-ата минута на двубоя Меси излезе очи в очи с Облак, но ъгълът не беше особено добър и вратарят на "дюшекчиите" се справи и улови кълбото. 

Меси с мач №800 за Барселона

В края на първото полувреме след грешка в отбраната на Барселона, Караско съумя да накаже вратаря на гостите, който излезе да го пресреща и откри резултата в опразнената врата.

Атлетико Мадрид започна устрелно второто полувреме и създаде няколко опасни атаки към вратата на Тер Стеген, но този път за разлика от края на първата част отбраната на Барселона се справи. Барселона създаде две опасни атаки чрез Ленгле, който не съумя да накаже Облак, а домакините отвърнаха с опит за опасна атака на Жоао Феликс.

В 62-ата минута на мача Жерар Пике получи контузия и трябваше да напусне терена принудително, след сблъсък със съперников играч, на негово място влезе Дест. Три минути по-късно Дембеле стреля към вратата на Атлетико, но нямаше нищо сериозно за Облак.

От пряк свободен удар в 80-ата минута на срещата Меси опита да създаде неприятности за Облак, но топката беше отклонена в корнер, след изпълнението му не последва опасност за вратата на Атлетико. Две минути по-късно Гризман стреля отлично с глава, но Облак улови топката.

В края на двубоя Барселона опита да стигне до равенството, но това не се получи и Атлетико взе успеха.

Атлетико Мадрид - Барселона 1:0
голмайстор: 1:0 Караско (45)

Ето и съставите на двата тима:

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Ферейра Караско (90-Фелипе), Кореа, Кондогбиа (84-Кореа), Коке, Саул, Йоренте (73-Диего Коста), Жоао Феликс (84-Лемар)

Барселона: Тер Стеген, Серхи Роберто, Пике (62-Дест), Ленгле, Алба, Пянич (83-Брайтуайт), Де Йонг, Педри (57-Коутиньо), Дембеле, Меси, Гризман (83-Тринкао)