Футболистът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата не скри, че би му харесало да се завърне в националния отбор на Испания. Полузащитникът говори преди гостуването на Валенсия на „Местая“ в мача от шестия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Официално: Престижен наряд за БГ рефер, свири на Юнайтед в ШЛ

„Би ми харесало да се върна в националния отбор на Испания и да взема участие в във важните турнири. Вярвам, че има какво да допринеса за отбора. Имам опит, така че очаквам да се върна. Изкарах доста години в Англия и съм доволен, че съм тук. Ще видим какво ще стане“, каза Мата.

Хуан Мата е бивш играч на Валенсия. Запитан какви емоции го владеят преди сблъсъка с „прилепите“ сега, атакуващият халф каза:

„Ще бъде специално. Когато бях част от Челси, играх срещу Валенсия и бе незабравимо. Мисля, че ще е същото. Тези емоции със сигурност остават за дълго. За мен е удоволствие да се завърна в моя дом след 4 години. Валенсия е клуб, който е много важен за мен. Щастлив съм във Висшата лига, в Манчестър и ще видим какъв мач ще изиграя в сряда“.

Срещата между Валенсия и Юнайтед е на 12 декември в 22:00 часа. Преди сблъсъка разликата между „червените дяволи“ и „прилепите“ е 5 точки. Юнайтед е втори с 10 пункта, докато испанският състав е трети (5). Лидер с 12 точки е Ювентус, който играе с Йънг Бойс.