Ръководството на Барселона разясни какво се случва с плановете за реконструкция на стадион "Камп Ноу". Съоръжението най-рано може да бъде завършено през 2025 година, заяви финансовият директор на клуба Жорди Моиш.

Проектът за увеличаване на капацитета на съоръжението от 99 000 на 105 000 зрители и монтирането на подвижен покрив бе приет още преди 6 години, като строителните дейности трябваше да започнат през 2017-а и да завършат през 2021 година, а стойността възлизаше на 600 милиона евро. Финансовият директор на Барса Жорди Моиш поясни, че политическата нестабилност в Каталуня, последвана от пандемията от коронавирус са принудили ръководството да отложи реконструкцията.

"Ако приемем бюджета за този сезон и започнем строителството другото лято на пълни обороти, са необходими четири години работа, което означава, че стадионът може да бъде завършен през 2025 година", каза Жорди Моиш пред вестник "Ла Вангуардия".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.