Барселона спечели с 4:2 дербито срещу Севиля от деветия кръг на Ла Лига и по този начин каталунците вече 41 поредни мача са без загуба на „Камп Ноу“ в първенството.

Серията започва след поражението с 1:2 от Алавес през септември 2016 г. След това няма отбор от испанския елит, който да е спечелил визитата си в дома на Барса. Серията започва с 1:1 срещу Атлетико Мадрид, когато начело на отбора е Луис Енрике и продължи под ръководството на Ернесто Валверде – 33 победи и 8 равенства.

Така беше подобрено постижението на „Дрийм тийм“-а на Йохан Кройф от 90-те години, когато много важна част от състава беше българската звезда Христо Стоичков. Тогава под ръководството на холандския специалист Барселона постигна 34 победи и шест равенства на „Камп Ноу“, за да дойде от друг каталунски отбор – Леида, който се намира в дъното на класирането.

„Блаугранас“ обаче имат да извървят още много дълъг път, за да подобрят клубния си рекорд за най-много мачове без загуба на своя стадион в Примера дивисион. Върховото постижение включва 67 поредни срещи без поражение на „Камп Ноу“. Серията стартира в 25 кръг на сезон 1972/73 и продължалава до 21 кръг на сезон 1976/77. По това време Йохан Кройф е играч на Барса.