Ръководството на Барселона обяви финансовите резултати за изминалата кампания. А те показват, че клубът е в цветущо икономическо здраве и записа рекорд в света на футбола в рамките на 12 месеца. 

Каталуците обявиха, че приходите им за финансовия период, приключващ на 30 юни 2018 г. и обхващащ рамките на една година, са феноменалните 914 млн. евро. Това е световен рекорд във футбола. 

Очакванията на испанския шампион са до две или три години постъпленията в рамките на един сезон да надхвърлят 1 млрд. евро. Точно такава цел са си поставили и ръководните органи на клуба. 

От тези 914 млн. евро са изразходвани 882 млн., а чистата печалба за Барселона е 13 млн. евро. Иначе брутната печалба преди облагането с данъци и други такси се равнява на 177 млн. евро за миналия сезон. 

От предварително заложените показатели за тези 12 месеца каталунците са преизпълнили приходите в бюджета, но чистата печалба не е толкова голяма, каквито са били очакванията. Шефовете са предвиждали 897 млн. евро да постъпят в касата на клуба, но вместо това са влезли 17 млн. повече. Печалбата е била изчислявана да е 21 млн. евро, но е с 8 млн. по-малко. 

Интересното е, че в деня, в който клубът обяви рекордните си финансови показатели, оставка подаде шефът на маркетинговия отдел на каталунците Мануел Аройо.