Барселона отрече, че клубният президент Хосеп Мария Бартомеу е платил на социална мрежа да се критикуват легенди на отбора като Пеп Гуардиола и настоящи играчи в лицето на Лионел Меси.

Радио „Кадена Сер“ съобщи по-рано днес, че Бартомеу е наел „l3 Ventures“ да му помогнат да си подобри имиджа и да защитят репутацията на неговия борд.

Меси и Жерард Пике са били предполагаемите цели в серия от съобщения в социалните мрежи, заедно с бившите играчи Карлес Пуйол и Шави Ернандес. Бъдещият кандидат за президент на клуба – Виктор Фонт също е бил сред тях.

Фонт е приближен на Шави, който се предполагаше, че ще се завърне на „Камп Ноу“, за да замени освободения през миналия месец Ернесто Валверде като треньор на първия отбор.

Бартомеу няма да се кандидатира за нов мандат. Той е начело през последните 6 години, а Виктор Фонт е единственият кандидат, който да наследи през следващата година 57-годишния настоящ шеф.

От Барселона пуснаха официално съобщение, което гласи следното:

„Относно информациите, публикувани днес, свързващи ни с компания за създаване на мнения в социалните мрежи с цел накърняване имиджа на лица, свързани директно или индиректно с клуба, футболен клуб Барселона категорично отхвърля всякаква връзка и взаимоотношения с услуги, обвързани със социалните мрежи и акаунти, които създават негативни и пренебрежителни съобщения към някого или някоя организация, които може да са или са били свързани с клуба.

Услугата „I3 Ventures“ няма връзка с акаунтите, които са споменати, и ако излезе някаква наяве, клубът мигновено ще преустанови договорните споразумения и ще заведе задължително съдебни действия, за да защити интересите си.

Клубът се стреми да запази репутацията си и тази на хората, които са свързани с него (спонсори, играчи, членове на борда на директорите, членове на клуба на привържениците), тъй като протекцията на репутацията е фундаментален елемент и отговорност за тези, които работят за организацията.

Клубът настоява за незабавна корекция на информацията, която е публикувана и си запазва правото да упражни законни действия срещу тези, които продължават да замесват клуба в такива практики“, завършва комюникето на каталунците.