Барселона започна новият сезон с атрактивна победа с 4:2 при домакинството на Реал Сосиедад. Жерар Пике даде аванс на домакините в 19-та минута. Мартин Бретуейт удвои аванса на своя тим секунди преди края на първото полувреме. Бретуейт отново се разписа, за да направи резултата 3:0. Сосиедад върна два гола, за да стресне съперника си, но в крайна сметка Серхи Роберто оформи крайния резултат в първата минута на добавеното време. 

27 снимки

Още в 30-ата секунда Брейтуейт стреля по земя, но Алекс Ремиро успя да улови топката. Минута по-късно Гризман също пробва шут, който обаче се оказа неточен.

В 10-ата минута именно той се опита да се разпише с акробатично изпълнение, но отново не намери целта. Две минути по-късно французинът отправи удар с глава, но топката се отби в напречната греда.

В 19-та минута все пак доминацията на каталунците даде резултат. След пряк свободен удар, Мемфис Депай успя да центрира по чудесен начин на главата на Жерар Пике, който разстреля Ремиро за 1:0. 

В 28-ата Депай пробва да прехвърли Ремиро от голямо разстояние, но вратарят се върна навреме и улови топката.

В последната минута на добавеното време на първото полувреме Барса успя да удвои цифровото изражение. След центриране на Френки Де Йонг Мартин Бретуейт засече с глава топката неспасяемо във вратата на Алекс Ремиро. 

В 47-ата минута Гризман прати топката в противниковата мрежа, но го направи при вдигнат флаг за засада. В 50-ата, останал сам срещу вратаря, Алба прати топката в аут, но и без това изглеждаше, че е бил в позиция на засада.

В 59-ата отлично двойно подаване между Алба и Депай позволи на левия бек да пробие в наказателното поле. След това той опита центриране, което беше избито от Ремиро, но Брейтуейт стигна до топката и отбеляза втория си гол за вечерта. В 66-ата Нето отрази удар по земя на Микел Мерино, а секунди по-късно Андер Баренечеа не умери рамките на вратата със своя изстрел. 

Както двубоят вървеше към спокойна победа за каталунците, тогава баските се върнаха стремглаво в срещата. Първо резервата Батиста Йон намали на 1:3 изоставането на тима си в 81-та минута, а четири минути по-късно Микел Оярзабал, след великолепен пряк свободен удар, успя да размине отново Нето за 2:3. 

В първата минута на добавеното време момчетата на Роналд Куман все пак успяха да стигнат до ново попадение. Бретуейт този път се превърна в асистент, а Серхи Роберто успокои привържениците на "Камп Ноу" за крайното 4:2. 

Барселона - Реал Сосиедад 4:2

1:0 - Жерар Пике (19)

2:0 - Мартин Бретуейт (45+3)

3:0 - Мартин Бретуейт (59)

3:1 - Батиста Йон (81)

3:2 - Микел Оярзабал (85)

4:2 - Серхи Роберто (90+1)

Ето и съставите на двата тима:

Барселона: Нето, Дест, Гарсия, Пике, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Гризман, Депай, Брейтуейт;

Реал Сосиедад: Ремиро, Муньос, Ле Норманд, Елустондо, Залдуа, Янузай, Мерино, Зубелдиа, Порту. Оярсабал, Силва;