Виляреал вкара първи гол и записа първа победа от началото на сезона. „Жълтата подводница“ спечели с 3:1 домакинството си на Реал Бетис на стадион „Ла Серамика“. Воденият от Фран Ескриба отбор се нуждаеше от обрат, за да постигне първия си успех от началото на кампанията.

Виляреал имаше превес в началото на мача и в 8-та минута Карлос Бака бе на път да се възползва от неразбирателство в защитата на Бетис, но вратарят Антонио Адан изпревари колумбийския нападател и успя да избие топката.

Няколко секунди по-късно Виляреал организира много добра атака и Рукавина центрира в наказателното поле на Бетис, където Карлос Бака стреля прецизно с глава, но Адан внимаваше и спаси.

Бетис изненадващо поведе в резултата в 11-та минута, когато Хоакин Санчес сложи топката на главата на Серхио Леон, който отблизо не пропусна да я вкара във вратата на Мариано Барбоса.

Виляреал се опита веднага да изравни и пред Кастийехо се откри отлична възможност в 20-та минута, но първо той, а след това и Бакамбу не успяха да поразят целта.

Виляреал успя да изравни резултата в 32-та минута, когато Адан допусна много груба грешка. Той не успя да изчисти една топка, тъй като бе пресиран от Карлос Бака. Колумбиецът успя да открадне топката, след което да я вкара в опразнената врата.

Домакините можеха да осъществят пълен обрат още в 39-та минута, но след удара на Родри топката се спря в левия сътлб на вратата на Бетис.

Адан се намеси решаващо в 42-та минута, когато отрази удара на Кастийехо. Две минути по-късно вратарят на Бетис спаси много опасен удар на Кастийехо.

Кристиан Тейо остана сам очи в очи срещу Барбоса в 58-та минута, но вратарят на Виляреал спаси.

Виляреал осъществи пълния обрат в срещата в 61-та минута, когато Форналс подаде към Кастийехо, който с удар от границата на наказателното поле на Бетис вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Адан.

Виляреал вкара трети гол в 77-та минута, когато Алваро пусна отличен извеждащ пас към Енес Юнал, който изскочи сам срещу Адан и с много премерен удар вкара топката под напречната греда.

Виляреал и Бетис имат по 3 точки след изиграването на мачовете от третия кръг на Примера дивисион.