Барселона се измъчи много, но продължи перфектния си старт в Ла Лига. Каталунците взеха изненадващо трудно успеха в гостуването си на непретенциозния Хетафе, а в герой се превърна оплюваният от феновете цяло лято Паулиньо. 

Привличането на бразилеца от Гуанджоу Евъргранде през лятото беше най-критикуваният ход на ръководството. Но южноамериканецът се отблагодари за доверието да играе за "блаугранас" с победния гол за 2:1 пет минути преди края. 

Преди това Хетафе беше открил резултата с феноменален гол на Гаку Шибасаки, но след почивката Барса стигна до мъчния обрат с попадения на влезлите като резерви Денис Суарес и Паулиньо и продължи с четири победи от четири двубоя, изравнявайки най-доброто си постижение в историята като старт на новия сезон. 

Мачът започна тежко за Барса, въпреки че тимът задържаше по-често топката. Но домакините бяха тези, които по-често обстрелваха вратата на съперника. Те имаха и най-чистото положение в тези минути, като по чудо не откриха. 

Това се случи в 17-та минута, когато удар на Саку Шибасаки беше избит от бранител на каталунците, но топката стигна до Хорхе Молина. Той трябваше само да преодолее вратаря, но стреля встрани от вратата и статуквото се запази. 

Барса се затрудняваше в тези минути, а лошата новина за тима беше, че рекордното ново попълнение Усман Дембеле получи контузия в подколянното сухожилие в 30-та минута и беше сменен от Жерар Деулофеу. 

Умната игра на Хетафе доведе и до попадение в 39-та минута. Тогава една отбита топка стигна до Саку Шибасаки на границата на наказателното поле и той с мощен шут под гредата откри резултата, смълчавайки фаворита. При този резултат дойде и почивката. 

След нея на терена се появи Денис Суарес на мястото на Андрес Иниеста, а тази промяна доведе и до изравняването. В 62-та минута Серхи Роберто намери влезлия като смяна свой съотборник в наказателното поле и той с мощен шут в горния ляв ъгъл на вратата направи 1:1. 

Барса се хвърли напред да търси пълния обрат. За целта на терена се появи и Паулиньо в 77-та минута на мястото на Иван Ракитич. И бразилецът, който доскоро не беше продал и една фланелка с името си, смълча всички в 84-та минута. 

Тогава Лео Меси изработи ситуацията, бразилецът си извоюва позиция за стрелба и стреля, оплитайки топката в мрежата за 2:1. Това се оказа и последният гол в мача, който беше с цената на трите точки за Барса. Така каталунците продължават с пълен актив от четири кръга.