Реал Мадрид постигна изключителна важна победа с 4:1 при гостуването си на Селта Виго на „Балаидос“ в отложен мач от 21-ия кръг на Примера дивисион. По този начин „кралете“ направиха огромна крачка към спечелването на титлата в испанското първенство.

Реал Мадрид поведе с 1:0 в 10-та минута, когато Иско подаде към Кристиано Роналдо, който с удар от въздуха изпрати топката във вратата на Серхио Алварес.

Даниел Вас отправи много хубав удар в 31-та минута, но Кейлор Навас спаси.

Футболистите на Селта имаха претенции за дузпа в 38-та минута за игра с ръка на Рафаел Варан в наказателното поле на Реал Мадрид, но съдията Хуан Мартинес Мунуера прецени, че няма основание да свири такава.

Реал Мадрид удвои своята преднина в 48-та минута след втория гол на Кристиано Роналдо в срещата. Джон Гуидети загуби елементарно топката и Реал Мадрид организира отлична контраатака. Иско направи отличен пробив, след което подаде към Роналдо, който изпрати топката във вратата на Серхио Алварес.

Селта Виго остана с човек по-малко на терена, след като Яго Аспас бе изгонен за втори жълт картон в 62-та минута. Съдията Мартинес Мунуера изгони Аспас за симулация в наказателното поле на Реал Мадрид. Нападателят на Селта падна след съприкосновение със Серхио Рамос. Повторенията показаха, че капитанът на Реал Мадрид извършва нарушение

Футболистите на Реал Мадрид имаха претенции за дузпа в 64-та минута за нарушение на Джони Кастро срещу Кристиано Роналдо. Претенциите на играчите на „белия балет“ бяха основателни, но Мунуера отново не посочи бялата точка.

Арбитърът Мунуера изгони втория треньор на Селта Ернесто Маркучи заради протест в 66-та минута.

Кейлор Навас направи отлично спасяване в 68-та минута, когато отрази удара на Вас.

Селта намали своето изоставане в резултата в 69-та минута, когато Иско допусна много груба грешка. Пионе Систо подаде към Гуидети, който стреля от границата на наказателното поле на Реал, топката рикошира в крака на Серхио Рамос и прехвърли Кейлор Навас, за да влезе във вратата му.

Реал Мадрид бързо си върна аванса от два гола в 70-та минута, когато Марсело комбинира с Карим Бензема, който не пропусна да се разпише във вратата на Серхио Алварес.

Кристиано Роналдо направи много сериозен пропуск в 75-та минута, когато можеше да оформи своя хеттрик в срещата.

Серхио Алварес направи впечатляващо спасяване в 77-та минута, когато отрази удара на Тони Кроос. Минута по-късно Лука Модрич направи непростим пропуск, след като бе изведен на отлична позиция от Кристиано Роналдо, но хърватинът не съумя да вкара.

Реал Мадрид вкара четвърти гол в 88-та минута, когато Карим Бензема асистира за попадението на Тони Кроос.

След този успех Реал Мадрид е лидер в класирането с 90 точки кръг преди края на първенството, като има три точки аванс пред Барселона и дори равенство в последния мач срещу Малага на „Ла Росаледа“ ще направи „белия балет“ шампион. Селта е тринайсти с 44 точки.