Лионел Меси бе двигателят на Барселона при победата с 3:2 над Реал Сосиедад в 32-я кръг на испанската Примера дивисион. Меси вкара две попадения, с които е само на два гола от това да стигне бройката от 500 във всички турнири с екипа на Барса.

Освен това аржентинецът вече има 29 гола в Примера този сезон и общо 45 за Барселона.

Меси се разписа в 17-ата и 37-ата минута, за да направи резултата 2:0 за Барса. Третото попадение за каталунците в двубоя бе дело на Пако Алкасер. За Реал Сосиедад се разписа Чаби Прието, а Самюел Умтити си вкара автогол малко преди това.

Барселона натрупа 72 точки на второто място във временното класиране и продължава преследването на лидера Реал Мадрид, който е със 75. Тимът на Реал Сосиедад пък е седми с 52 точки в актива си.

Зрителите на „Камп Ноу” видяха всичките пет гола през първото полувреме. Воден от Лионел Меси тимът на Барселона взе преднина в 17-ата минута. Суарес намери отлично Меси, който овладя и с чудесен удар извън наказателното поле реализира за 1:0 за домакините. Малко преди това обаче Марс-Андре тер Стеген трябваше да спасява вратата си след хубава атака на Реал Сосиедад.

Три минути след гола на Лео Меси, Луис Суарес напредна добре и стреля, но ударът му бе блокиран от защитник.

Барселона продължи да търси своите шансове и в 37-ата минута Луис Суарес стреля, стражът на гостите Херонимо Руи спаси, но Лео Меси бе в отлична позиция и засече отскочилата топка за 2:0 в полза на каталунците.

Изглеждаше, че домакините владеят ситуацията преди в 42-ата минута Самюел Умтити да си отбележи автогол за 2:1 след като имаше нещастието топката да се отбие в тялото му и да влезе в мрежата на Барса при атака за съперника.

Шоуто през първата част обаче тепърва предстоеще. След страхотна работа на Лионел Меси, аржентинецът подаде към Пако Алкасер, който не сгреши, за да направи резултата 3:1 за домакините.

В добавеното време гостите успяха да върнат едно попадение след хубава акция в нападение. Чаби Прието бе намерен в удобна позиция и реализира за 3:2.

След почивката Барса можеше да увеличи аванса си в 51-ата минута, но завършващият пас в атака на домакините не сполучи.

Футболистите на Реал Сосиедад пък продължиха да опитват висока преса и да задържат топката, за да създадат проблеми на Барселона, макар и без чисти голови опасности.

В 86-ата минута феновете на домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Лионел Меси, но сигнал от рефера не последва и в крайна сметка Барселона спечели с 3:2.