Барселона отново стъпи накриво в испанската Ла Лига. Този път препъникамъкът се оказа Хетафе, който показа мускули и удържа нулевото равенство в мача от 23-ия кръг на Ла Лига, играл се на “Камп Ноу”.

Така възпитаниците на Ернесто Валверде изпуснаха трите точки за втори пореден път, след като преди седмица направиха 1:1 с Еспаньол. Освен това "блаугранас" за първи път от началото на сезона не успяват да се разпишат в мач от испанското първенство. 

Въпреки двете нули каталунците остават лидери в Примера дивисион с актив от 59 точки. Втори в класирането е Атлетико Мадрид с 52 точки, а Реал Мадрид е трети с 42. Хетафе пък се изкачи на 10-ото място с 30 точки.

Първото полувреме бе лишено от кой знае колко опасни положения, въпреки че очаквано Барселона доминираше на терена.

Въпреки това още с даването на първия съдийски сигнал гостите опитаха да застрашат противниковата врата. Вратарят на “блаугранас” Марк Андре Тер-Стеген блесна с чудесен изпълнен финт.  Във 2-ата минута Дамиан Суарес тръгна напред малко по-рано и страничния съдия вдигна мигновено флагчето за засада, след като негов съотборник се опита да му подаде.

В 13-ата минута новото попълнение на Барселона Йери Мина сбърка при подаването си, което даде началото на опасна контраатака за Хетафе. Серхио Бускетс, за когото това бе мач номер 300 в Ла Лига, съумя да се върне навреме и с шпагат да пресече паса на  Амат Н’Диайе.

В 23-ата минута Мина отправи удар от движение от наказателното поле, след като достигна до хубаво високо подаване, но опитът му беше блокиран.

В 32-ата минута каталунците създадоха и първото си по-опасно положение. Иван Ракитич центрира в наказателното поле, където Меси овладя на гърди, но не успя да отправи удар, след като бе изпреварен от защитник.

В края на първата част гол на Луис Суарес бе отменен заради засада. Уругваецът реагира бурно на съдийското отсъждане, но видеоповторенията показаха, че претенциите му са неоснователни.

В 56-ата минута Жорди Алба проби отлява и центрира към дъгата, където бе Пако Алкасер. Той веднага пусна към Луис Суарес, който шутира, но неточно. Минута по-късно Филипе Коутиньо се отличи със страхотен изстрел, насочен към далечния ъгъл, но вратарят на гостите Гуаита плонжира и изби.

В 62-ата минута Ернесто Валверде извърши двойна смяна. В игра влезе лятното попълнение Усман Дембеле, който изглежда най-после е напълно възстановен от контузията си. Той замен Пако Алкасер, а капитанът Андрес Иниеста замение Филипе Коутиньо.

В 64-ата минута Амат опита да се възползва от грешка на каталунците близо до собствената им врата. Той изпрати силен шут по диагонала, но Тер Стеген спаси.

В 75-ата минута Лионел Меси центрира от пряк свободен удар. Йери Мина се пребори за топката, за да засече с глава, но ударът му бе прекалено слаб.

Две минути по-късно отново колумбийският защитник успя да се извиси най-високо и да стреля, но топката мина на сантиметри от страничния стълб.

В добавеното време на мача Луис Суарес опита да превърне центриране в гол, но обещаващият му удар с глава от точката на дузпата, прицелен под напречната греда, беше отразен от Гуаита.