Отборите на Севиля и Виляреа направиха страхотен сблъсък и завършиха при 2:2 срещата по между си от 32-ия кръг на испанската Примера дивисион. Виляреал остава с точка преднина пред опонента си в битката за място в евротунирите. Виляреал е с 48, а Севиля е 47 точки в актива си.

Виляреал водеше с 2:0 до 78-ата минута, а домакините вкараха две попадения за 4 минути, с които изравниха. И двата състава завършиха с по 10 човека в мача.

Тимът на Севиля вече шест мача е без победа във всички турнири, а в Примера няма успех началото на миналия месец. Виляреал пък също взе само точка след две поредни поражения в първенството.

Гостите бяха близо до попадение в 19-ата минута, когато Денис Черишев навлезе в наказателното поле и стреля опасно, но вратарят на Севиля Давид Сория вниваваше и спаси. В 23-ата Франко Васкес отправи обещаващ удар към вратата на Виляеал, но Серхио Асенхо предотврати попадение в мрежата си.

Отборът на Виляреал поведе в 36-ата минута с гол на Дани Раба, който засече топката в наказателното поле за 1:0 за гостите. Сандро Рамирес можеше да изравни за Севиля в 49-ата минуа, но прати топката вляво от вратата.

Севиля остана с човек по-малко в 62-ата минута, когато влезлият като резерва в 54-ата минута Висам Бен Йедер получи два жълти картона и съответно червен за реплики към главния съдия.

Само 6 минути по-късно Виляреал дръпна с 2:0. В 68-ата минута Карлос Бака бе изведен отлично и не сгреши за втори гол във вратата на домакините.

Севиля получи правото да изпълни дузпа след игра с ръка на Хауме Коста в 76-ата минута, но Нолито сгреши от бялата точка в 77-ата. Хауме Коста пък отнесе втори жълт картон, а с това и червен и напусна игра.

Минута по-късно обаче 31-годишният нападател успя да се разпише и намали пасива на Севиля за 1:2.

Точката за Севиля донесе Стивън Н’Зонзи с изключителен удар от далечно разстояние, с който направи резултата 2:2 в 82-ата минута на двубоя.