Реал Мадрид пропусна исторически шанс да размаже Барселона. Така правят само аристократите. Тимът на Зидан завоюва четвърти трофей в рамките на лятото. Първо стана шампион, после взе най-важното отличие – Шампионската лига, а в последните дни си присвои Суперкупите на Европа и Испания. Отнесоха го Ювентус, Барселона и Манчестър Юнайтед. Категорично, заслужено и с прекрасен футбол. Приказката на Зинедин Зидан продължава с пълна сила. Единствената грижа пред Флорентино Перес е, че скоро трябва да разширява музея. Купите влизат една след друга в най-знаменитата витрина. 

Реал тероризира своите опоненти. Снощи на „Бернабеу“ домакините излязоха без най-великия, най-скъпия, най-трудолюбивия и най-любимия срещу най-големия си съперник. Роналдо гледаше от трибуните, заради безумно наказание, Гарет Бейл седеше кротко на пейката, Каземиро влезе, за да видим и малко прагматизъм, а Иско си свърши работата още в първия двубой и почиваше заслужено. С Васкес, Асенсио и Ковачич, Реал отново се забавляваше.

Първото полувреме докара до делириум всички, които обичат най-силния футболен отбор в света. Петички, финтове, красиви голове, брутална преса и дори моменти на арогантност.

След паузата на игрището излязоха аристократите, които просто изкараха мача срещу грохналия противник. Някой друг шпагат на Каземиро, две-три провокации на Рамос и всичко останало беше като на контрола. Реал е такъв, той притежава нужното благородство. На умряло куче нож не се вади!

Публиката поналя масло в бушуващия огън с виковете „Неймар“. Удоволствието беше огромно и след смяната на Жерар Пике, който беше навел здраво главата. Призивите за дузпа при всяко падане на Луис Суарес, също си ги биваше. Купонът беше на лице, но го имаше и уважението. Реал страдаше срещу Барселона, но тази ера отмина. Днес Белия балет диктува събитията. Той е наложил диктатура, каквато рядко се среща във футбола.

Зизу се смили над големия противник. Използва втората част, за да пусне дебютанти като Тео и Себайос. Каталунците трябва да са били доволни от резултата след срещата. Имаше разлика в класите и то голяма. Неймар развали пъзела, а до края на август ще се направи опит да бъдат заличени част от щетите. Така не е интересно! 

Във всички линии на терена Реал доминираше. Кейлор бе с класи над вечната резерва на Мануел Нойер. Защитните звена бяха на светлинни години. Атаката на Реал бе много по-продуктивна от Меси и Суарес. За надиграване в средата на терена не може и дума да става. Реал играеше, а Барса констатираше случващото се. Модрич беше просто брилянтен!

Зинедин Зидан има млад отбор и случилото се в последните месеци няма да е временно явление. Този тормоз ще продължи, защото Реал още набира скорост. Снощи жертвата беше Барселона, онзи ден Манчестър Юнайтед на Жозе Моуриньо, преди това Гранде Юве, а по своя ред мина и Байерн Мюнхен. Няма спор кои са футболните крале на света! 


Още по темата: 

Безсрамният мъничък бог на Реал Мадрид

Бял взрив стри Барса до прашинки

Силни думи на Пике след поражението от Реал

Валверде предупреди: И Реал Мадрид ще загуби някой ден