Амбициите на Севиля да преследва лидерите в Примера дивисион и да мечтае за шампионската титла претърпяха сериозно крушение в Билбао. Местният Атлетик нанесе четвърта загуба на андалусийците от началото на сезона и им попречи да се доближат до Атлетико Мадрид и Барселона. 

"Лъвовете" надделяха с 2:0 и на свой ред живнаха след трудния старт на сезона. Иняки Уилямс в средата на първото полувреме и после в самия край на битката наниза и двете попадения, за да донесе важните три точки на тима си. 

Мачът започна равностойно, като нямаше много шансове пред двете врати. Затова трябваше малко магия, за да бъде разчупено статуквото в резултата в средата на първото полувреме. И това стори Иняки Уилямс в 23-та минута. 

Тогава той получи страхотен пас от Иниго Уилямс, нахлу в половината на съперника и след финт срещу защитник отправи мощен шут под гредата от границата на наказателното поле, за да открие резултата в този сюблимен момент. 

Малко след това гостите можеха да изравнят, но ударът на Пабло Сарабия в 32-та минута от изгодна позиция беше отразен по великолепен начин от вратаря. Така в крайна сметка баските се оттеглиха на почивката с гол аванс. 

Последваха равностойни минути в началото на втората част, в които двата тима залагаха предимно на сигурността. Дани Гарсия не беше точен при възможностите за Атлетик, докато Сарабия и Евер Банега не се разписаха за Севиля. 

Четвърт час преди края Андре Силва можеше да изравни, след като се озова на чиста позиция пред вратаря на домакините, но ударът му беше спасен отново по великолепен начин от вратаря на баските. И тези пропуски бяха наказани пак от Иняки Уилямс. 

Пет минути преди края той направи поредния си страхотен пробив, излезе сам срещу вратаря, литна го и мушна топката в мрежата за 2:0. Това на практика сложи край на спора, въпреки че в последната минута на редовното време Севиля можеше да намали чрез Куинси Промес, но отново вратарят на баските беше непреодолима преграда. 

Така Севиля остана с 33 точки на третата позиция и е на цели 7 зад лидера Барселона, който още не е изиграл мача си от 19-ия кръг. Атлетик Билбао изпълзя от зоната на изпадащите и вече е с 22 точки, на три от последния под чертата Райо Валекано.