Нападателят на Барселона Лео Меси се завърна снощи в Испания, след като заедно с Аржентина се класира за Световното първенство догодина. Въпреки умората и дългото пътуване до Европа, звездата на каталунците обяви, че няма търпение да излезе срещу Валенсия в съботното дерби от Примера дивисион.

„Естествено, от треньора зависи дали ще играя, но аз имам желание,” каза Меси, който пристигна в Барселона със специален самолет, осигурен от клуба. „Успях да се прибера по-бързо, благодарение на отбора, и имам цял ден, за да си почина.”

Меси призна, че е усетил огромно напрежение върху себе си и целия аржентински отбор, заради опасността „гаучосите” да пропуснат Мондиала. „Имаше много критики и срещу нас, и срещу Диего Марадона, затова трябваше да се класираме. Просто нямаше начин Аржентина да не е на финалите,” заяви младокът.

„Измъчихме се. Можехме да си свършим работата много по-рано, а оставихме всичко за последния мач,” продължи Меси. „Трябва да продължим да подобряваме нещата, да израснем като отбор и да се подготвим добре за Световното. Ако го сторим, имаме добри шансове за успех, тъй като имаме страхотни футболисти.”