Испанската футболна лига няма намерение да се отказва напълно от провеждането на мач в Съединените щати. В понеделник Барселона отхвърли окончателно възможността да срещне Жирона в Маями, с което на практика се присъедини към всеобщото недоволство от липсата на разбирателство между Лигата, Испанската футболна федерация (РФЕФ), ФИФА и УЕФА.

"Съжаляваме, че трябва да разочароваме феновете в САЩ. Ще продължим да работим и се надяваме възможно най-скоро да изиграем официален мач от Ла Лига в САЩ, както големите американски шампионати правят двубои в чужбина. Продължаваме да работим по план и искаме мач извън Испания. Ла Лига смята, че РФЕФ не работи според законите", написаха организаторите на мачовете от първа и втора дивизия.

"Решението на Барса не е предателство. Разбира се, че исках да проведем мача на 26-и януари. Все пак трябва да поздравя всички клубове, че ни позволиха да стигнем толкова далеч. Това ще ни помогне в следващите предизвикателства", каза президентът на Лигата - Хавиер Тебас.