Старши треньорът на юношеския отбор на Барселона Серхи Бархуан заяви, че тимът би участвал отново на турнири в България, ако получи покана.

Каква е вашата оценка за този международен турнир?

Доволни сме много. Видяхме чудесна страна и много гостоприемни хора. Но футболът е такъв. Понякога нямаш късмет и не можеш да отбележиш. Днес имахме много голови положения, ала не успяхме да ги реализираме. В същото време противникът имаше едно положение, вкара го и спечели.

Ще дойдете ли отново на този турнир?

Разбира се. Стига да получим отново покана.

Какви са вашите задачи в школата на Барселона?

Нашата основна задача е, да произведем играчи за първия тим. Играем по системата, която играе отборът воден от Хосеп Гуардиола. Работим обаче не само върху техните футболни качества, но и върху възпитанието на всеки един млад футболист. За нас е важно да създадем семейна атмосфера, тъй като повечето от играчите са далече от близките си.

Гуардиола контролира ли и вашата работа?

През това лято Пеп имаше много ангажименти покрай турнетата на първия отбор. Но винаги, когато имам възможност аз говоря с него за философията на юношеския футбол и обучението на децата. Той знае всичко за нас.

Какво ще направи Барселона през този сезон?

Много труден въпрос. Барселона има един добре организиран състав, но много трудно отново ще повтори миналия сезон и ще защити трите си трофея. Но, Гуардиола изгради един отбор, който има голямо бъдеще и е съставен от футболисти от школата, които са млади, а и постоянното вкарване в първия тим на млади момчета е обещаващо.

Реал Мадрид ли ще бъде големият съперник в Испания?

Реал Мадрид са много опасен отбор, който взе много добри футболисти във всички линии. Те обаче трябва да изградят своя отбор.

Кой ще бъде големият съперник на Барселона в Шампионска лига?

Има много отбори, които са с равни възможности. За Барселона е важно да покаже един атрактивен стил, с който да радва запалянковците и да играе красив футбол.