Футболистът на Барселона Хавиер Масчерано заяви, че един гол няма да промени живота му.

Аржентинецът все още не се е разписвал с екипа на каталунците, макар да изигра над 200 мача от 2010 година насам.
Седемте пропуснати дузпи през кампанията от асовете Лео Меси, Неймар и Луис Суарес накараха феновете на Барса да започнат шеговита кампания, настоявайки именно Масчерано да бие наказателните удари.
Колегата му Жерар Пике призна, че в мача срещу Райо Валекано (5:1) Масчерано е бил помолен да изпълни дузпата, но той отказал.

„Подобрих рекорда на Райцигер от период без голове за Барса, но не съм обсебен от това. Един гол няма да промени живота ми. Дали ще изпълня дузпа? Никакъв шанс" категоричен е Хавиер, чийто последен гол в клубния футбол дойде през 2008 година за Ливърпул.

„Ситуацията, в която се намира Барселона е много добра. Не само резултатите са добри, но и нивото ни на представяне се подобрява. Много трудно ще повторим успехите от миналия сезон и ще спечелим требъл. Ние трябва да задържим нивото си на представяне до последния мач, защото в края един или два по-слаби мача могат да ни струват много скъпо“, добави аржентинецът.

„В Шампионската лига първо трябва да елиминираме Арсенал и след това да гледаме напред. През миналия сезон играхме срещу четири отбора шампиони в първенствата си. На четвъртфиналите няма лесни съперници. Играем през три дни и е нормално да има ротации.“

„Тайната на успехите на Барселона са в екипа, в колектива. Тримата в атака са феноменални играчи. Те могат да направят брилятни неща по терена. Футболът обаче не е само атака. Отборът е съвкупност от различни елементи на играта – преса, защита, преминаване от една фаза на играта в друга. Не зависи само от това дали сме добри личности или не. Голяма грешка ще бъде, ако не отличим работата на Луис Енрике. Той има голяма заслуга за успехите на отбора. Да играеш за Барселона е достатъчно голяма мотивация. Даването на интервюта е част от професията ми. Конкуренцията между мен и Бускетс е нещо нормално. И двамата обаче сме наясно, че няма как да изиграем всички 60 мача, които отборът има за сезона. Някой ден ще се завърна отново на позицията на халф. Никога не планирам бъдещето си. Меси е най-великият футболист в историята на футбола. Той е играчът, който е оказал най-голям отпечатък върху историята на Барселона“, каза още Хавиер Масчерано.