Легендарният футболист на Реал Мадрид Карлос Алонсо Гонзалес-Сантиляна смята, че Кристиано Роналдо е по-добър голаджия от Раул и дълго време клубът няма да види друг като португалската суперзвезда.

Роналдо се намира в чудовищна форма от началото на сезона, като се е разписал в последните си 12 мача във всички турнири, а сметката му за „белия балет“ стигна 274 гола в 261 мача. Засега 29-годишният играч заема четвъртото място при голмайсторите за всички времена в клубната история и е на 59 попадения от едноличния лидер Раул. Като се има предвид, че Роналдо играе от 2009 година на „Бернабеу“, докато испанецът прекара 16 сезона в испанската столица, Сантиляна не се съмнява, че бившият ас на Манчестър Юнайтед притежава по-голяма класа.

„Няма как да кажете, че Роналдо е по-добър от Раул. Но той е по-голям голмайстор от него, в това няма съмнение“, каза 62-годишният испанец.

„Кристиано вкарва два или три гола във всеки мач. Да, понякога вкарва само веднъж, и тогава все едно не е направил нищо! Като се има предвид неговите възраст и качества, той ще продължи да носи на Реал много години слава. Да се надяваме, че Роналдо ще остане тук!“

Португалецът вече настигна Раул в друга класация – юношата на Спортинг Лисабон вече има 70 попадения в Шампионската лига и само едно го дели от неговия предшественик с номер 7, който държи рекорда по този показател.