Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Висенте дел Боске заяви, че играчите му не чувстват напрежение преди утрешния решителен мач срещу Франция. Резултатът от двубоя в група I до голяма степен може да предреши битката за първото място, което дава право на директно класиране за финалите на Световното първенство в Бразилия.

Първия мач на испанска земя през октомври завърши при 1:1, но Дел Боске е убеден, че неговият тим може да използва по-големите пространства срещу „петлите“ и да преобърне статуквото.

„При нас изобщо няма напрежение. Логично е да търсим реакция след резултатите в последните ни два мача“, заяви специалист номер 1 за 2012 година. „Въпреки че напълно доминирахме, можеше да отбележим много повече от едно попадение, затова съмненията на хората са основателни. Ние обаче трябва да останем спокойни, да отворим терена и да използваме пълната му ширина. Ще трябва да потърсим решения, но мачът ще е далеч по-открит (от този с Финландия – б.р.).“

„Франция притежава играчи с бързина и амбиция да играят футбол. Карим Бензема, Франк Рибери, Йоан Кабай и Матийо Валбуена са много талантливи. Когато жребият ни противопостави на тях, знаехме, че те ще бъдат много тежък опонент. Франция има качества и опит, а отборът знае как да печели мачове като този“, добави Дел Боске.