Талантът на Реал Мадрид Марко Асенсио демонстрира големи амбиции за сезон 2016/2017 и изрази готовност да се раздаде до последно под ръководството на Зинедин Зидан, за да спечели всички възможни трофеи.

20-годишният офанзивен халф прекара последните 2 сезона под наем в Майорка и Еспаньол, ала впечатли с изявите си по време на лятната подготовка и френският наставник реши да го задържи в редиците си. Асенсио се отчете с чуден гол при успеха над Севиля за Суперкупата на Европа, който беше дебютен мач за него като част от мъжкия тим на „белия балет“.

„Не се чувствам зашеметен от случилото се. Дойдох в този клуб изпълнен с надежди и с желание да работя здраво, доколкото силите ми позволяват. Аз съм амбициозен – искам да спечеля всичко с Реал Мадрид“, каза Асенсио.

„Наистина се радвам да бъда тук. Още от самото начало исках да остана. Започнах лятната подготовка с идеята да стана част от отбора и именно това се случи. Ще продължа да работя, за да получа повече игрови минути. Имах разговор с треньора. Той ми каза да остана спокоен и да продължа да се трудя в тренировките. Той поиска да остана и аз го послушах.“

„На негово разположение съм, когато му потрябвам. Като използвам доверието на треньора, ще се опитам да играя възможно най-много и да се справя колкото се може по-добре“, обеща Асенсио.